Nieuwe bazen, nieuwe wetten

WOENSDAG, 9 FEBRUARI 2005, 13:11 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Franky Vercauteren is realistisch. "Wanneer in juni een andere coach komt, word ik weer hulptrainer." Maar Anderlecht zou zelfs overwegen om de ex-international met de gouden linker ook volgend seizoen op post te houden.


"Of ik dat wel wil, weet ik echt niet. Mijn opdracht nu is er een op korte termijn. Ik wil het jeugdproject niet loslaten."

Onder Franky Vercauteren zullen er wel andere regels gelden in het Vanden Stock Stadion. Een overzicht:

1. Minder perscontact
Broos was alle dagen beschikbaar voor de pers. Vercauteren zal de pers in principe alleen de dag voor en de dag na de match bereikbaar zijn.

2. Trainen achter gesloten deuren
Broos hield welgeteld één training achter gesloten deuren. Dat was voor het beslissende kwalificatieduel voor de Champions League tegen Benfica. Vercauteren wil vrijdag voor de match tegen Oostende al zonder pottekijkers trainen.

3. Spelersgroep opjagen
Veel individueel praten met de pers zal Vercauteren niet doen. Geen verschil met Broos. Maar Vercauteren wil zich wel opwerpen als grote motivator. Hij wil de spelersgroep voortdurend opjutten. Ego's worden niet geduld.

4. Psychologische begeleiding
Hugo Broos stond niet te springen voor psychologische begeleiding van zijn spelers. Franky Vercauteren wil sportpsycholoog Joha Desmadril, die hij nog kent van bij KV Mechelen, inschakelen.

5. Meer jeugd
Verder wil Franky Vercauteren ook meer jeugd in de A-kern en de selectie inbrengen.



anderlecht-online forum