Anderlecht stoot door in Beker

DONDERDAG, 27 SEPTEMBER 2012, 07:10 - Michaël

Gisteravond heeft een jeugdig elftal van Anderlecht de tweedeklasser Boussu Dour uitgeschakeld in 1/16 finales van de Beker van België. In een belabberde wedstrijd voor Anderlecht werd het uiteindelijk 2-0.

Belabberd want Paars-wit kreeg amper een bal richting doel getrapt. In de eerte helft blonk Paars-wit uit in slechte controles en foute voorzetten en dat ondanks het lage tempo. Slechts één keer moet de doelman van Boussu Dour in actie schieten, toen Hawsawi een hoekschop van Molins naast kopte.

In de tweede helft toonde Anderlecht iets meer dat het wou winnen maar het duurde toch tot van den Brom Massimo Bruno in bracht. Hij maakte dankzij een verre uittrap van Kaminski de 1-0.

Ook na deze treffer werd Anderlecht niet echt wakker en bleven de bezoekers druk zetten. Twee minuten voor tijd viel de beslissing. Bruno tekende voor de voorbereiding en Dennis Praet trof van dichtbij raak: 2-0

Anderlecht: Kaminski, Wasilewski, Hawsawi (59' Bruno), Juhasz, Safari, Molins, Kljestan, Praet, Jakovenko, Vargas (83' Canesin), De Sutter (72' Nuytinck).