Van den Brom 100 dagen coach

DINSDAG, 25 SEPTEMBER 2012, 19:19 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Het is vandaag dag op dag dat van den Brom als coach bij Anderlecht werd aangesteld. La Dernière heure maakte een balans op en geeft de Nederlandse trainer een uitslag van 83%.


De krant beoordeelde de trainer op basis van de resultaten, zijn tactiek, zijn coaching, de Communicatie met spelers en met pers, zijn relatie met de fans en zijn trainingen. Maar ook op de doorbraak van de jongeren en de transfers werd hij beoordeeld.

De resultaten 7/10: Zijn eerste doelstelling was het behalen van de Champions League. Dat lukte en dat bracht de club een 15 miljoen euro op. Ook het punt tegen Milan doet zijn score hier stijgen

Zijn tactiek 8/10: hij past zijn systeem aan naargelang de tegenstander maar zal nog volluit voor de verdediging gaan. Hij wil op alle fronten aanvallen, kind van de rekening is Juhasz. Hij heeft de neiging te ver terug te kruipen. Ook voerde hij ook enkele succesvolle wissels door. De Nederlander aarzelt niet om een speler die niet presteert naar de bank te halen.

Zijn coaching 8/10: De Nederlander neemt zelden plaats op de bank en is zeer actief in de dugout. Hij geeft voortdurend advies aan de speler. Hij heeft een passie voor voetbal en aarzelt niet om de scheidsrechter of coach van de tegenstander aan te vallen, wel binnen de aanvaardbare grenzen.

Communicatie met spelers 9/10 Van den Brom is een coach die normaal communiceert . Onder Broos, Vercauteren, en Jacobs, klaagden altijd spelers over een gebrek aan duidelijkheid. De meerderheid van de spelers is nu gelukkig, al zijn er natuurlijk enkele ongelukkigen, zo ondermeer Juhasz.

Communicatie met de pers 9/10: De trainer is iemand die normaal reageert op de vragen komende van de pers, zonder cynisme, zonder achterdocht, zonder rond de pot te draaien. te draaien.

Zijn relatie met de fans 8/10: Zijn naam wordt nog niet gescandeerd maar dat zal niet lang meer duren. Hij voerde ook terug de open trainingen in, terwijl Jacobs een gans seizoen achter gesloten deuren trainde. De Nederlander hecht veel belang aan het publiek. Ook communiceert hij met de fans via zijn Twitter account.

Zijn trainingen 9/10: Onder Jacobs waren de spelers de trainingen beu als kou pap. Van den Brom brengt iets nieuws. Zijn trainingen duren langer maar zijn meer gevarieerd. Soms annuleert hij zelfs de training de dag zelf als hij merkt dat zijn spelers niet fris zijn. Ook de sfeer is belangrijk en hij neemt ook zelf deel aan de trainingen.

De doorbraak van de jongeren 8/10: Van den Brom gaat volluit voor de jeugd en één van de grote doorbraken is Massimo Bruno. Tot vorig seizoen kenden niemand Bruno en ook Praet, krijgt meer en meer speeltijd. Ook heeft hij Kanu en Iakovenko opgepikt.

Transfers 8/10: Door van den Brom werd Nuytinck aangetrokken. Na drie wedstrijden is de start veelbelovend. Van den Brom heeft een uitgebreid netwerk en heeft het respect van heel wat collega’s.

dhnet.be



anderlecht-online forum