Zulte-Waregem - Anderlecht: 2-3

ZATERDAG, 22 SEPTEMBER 2012, 19:54 - Michaël

Anderlecht heeft dan toch eindelijk terug een overwinning beet. Het was De Sutter die 5 minuten voor tijd de 2-3 kon scoren. Andere doelpuntenmakers waren Mbokani en Iakovenko. Paars-wit heeft nu 16 punten op 8 wedstrijden.

De thuisploeg miste met Leye die out is met een scheurtje in de meniscus. Lendric kreeg de voorkeur op de lichtgeblesseerde Naessens. John van den Brom schakelde over naar een systeem met twee spitsen: De Sutter vergezelde Mbokani in de aanval, de flanken werden bezet door Jovanovic en Bruno.

Anderlecht kwam al snel op achterstand. Het was Aleksandar Trajkovski die na een voorzet van Davy De Fauw Gillet in de lucht aftroefde en de bal kon binnenkoppen: 1-0. Paars-wit kwam beter in de wedstrijd en dankzij Mbokani kwam het na een half uur spelen op gelijke hoogte: Dieumerci kopte een bal van Jovanovic overhoeks binnen: 1-1.

Silvio Proto voorkwam tot twee keer toe een nieuwe achterstand. Hij pareerde het afstandsschot en de rebound van Ivan Lendric. Al bij al was er weinig spektakel, weinig temp in eerste helft.

De tweede helft begon zonder doelpuntenmaker Trajkovski, hij bleef in de kleedkamer. Iakovenko, die er pas ingekomen is, kon na een voorzet van Deschacht de 1-2 binnentrappen. Anderlecht maakte het de tegenstander moeilijk in de tweede helft en het stapelde de kansen op. Toch was het Naessens die, na amper 12 seconden op het veld, Zulte-Waregem terug in de wedstrijd bracht: 2-2. Door deze treffer kwam Zulte beter in het spel en moest Anderlecht opletten dat het niet weer op achterstand kwam. Tot in de allerlaatste minuut bleef het spannend want beide ploegen maakten aanspraak op de overwinning.

Toch was het Tom De Sutter die net als vorig jaar paars-wit een overwinning schonk: 2-3 dankzij een mooie voorzet van Jovanovic.

Beoordeel Anderlecht tegen Zulte-Waregem via deze link.

Binnen enkele dagen moet Anderlecht weer aan de bak, dit tegen tweedeklasser Boussu Dour in het kader van de Beker van België.

Score: 2-3
Goal(s): 8’ Trajkovski 1-0, 30' Mbokani 1-1, 57' Iakovenko 1-2, 64’ Naessens 2-2, 85' De Sutter 2-3

Zulte-Waregem: Bossut, De fauw, D'Haene, Colpaert, De Jonghe, Malanda, Delaplace (63' Naessens), Berrier, Hazard, Trajkovski (46' Hinostroza), Lendric (60' Habibou)
Anderlecht: Proto, Gillet, Kouyate, Nuytinck, Deschacht, Biglia, Kanu, Bruno (56' Iakovenko), Jovanovic, De Sutter (88' Kljestan), Mbokani

Geel: 45' Mbokani, 68' Naessens, 68' Proto, 76' Gillet, 85' Colpaert

Scheidsrechter: Gumienny
Stadion: Regenboogstadion