AC Milan - RSC Anderlecht: 0-0

DINSDAG, 18 SEPTEMBER 2012, 22:36 - Michaël

Anderlecht heeft dinsdagavond in de CL-wedstrijd tegen AC Milan een punt kunnen pakken. Het speelde in het San Siro stadion namelijk 0-0 gelijk. Door dit gelijkspel staat Paars-wit op een gedeelde tweede plaats met de Italianen.

Kouyaté is dan toch klaar geraakt voor de wedstrijd tegen Milan. John van den Brom speelde hem uit als buffer op het middenveld, als mandekker op Boateng. Massimo Bruno kreeg op dat middenveld ook de voorkeur op Iakovenko en Gillet kreeg de rol als rechtsback. Kanu ging dan weer achter Mbokani spelen.

Anderlecht speelde van in het begin goed mee en er was niet veel kwaliteitsverschil merkbaar tussen de twee ploegen. Wel mag het Proto bedanken wat de doelman behoedde Anderlecht van enkele tegendoelpunten. Paars-wit had in de 32e minuut zelfs 54% balbezit maar wist dit balbezit niet om te zetten in doelpunten. Het creëerde wel verschillende kansen met Gillet, Bruno en Mbokani. Milan probeerde het dan weer op de counter. Aan de rust was de 0-0 een logische tussenstand voor de twee gelijkwaardige teams.

De tweede helft ging heel wat moeizamer voor Anderlecht. Milan kwam beter in de wedstrijd en ook hier was Proto de held van de match. Hij redde een kopbal van El Shaarway van de lijn. Aan de overkant had Biglia de kans op de 0-1 laten liggen. Hij werd door Mbokani alleen voor Abbiati gezet, maar zijn onbezonnen schot ging hoog over.

Met nog 13 minuten te spelen bracht van den Brom Juhasz en Praet op het veld maar ook zij konden niets aan het gelijkspel veranderen. Ook Iakovenko mocht nog enkele minuten meespelen, hij verving Kanu. Maar Anderlecht was duidelijk tevreden met dit gelijkspel en het probeerde dan ook de laatste minuten de bal bij te houden en rustig uit te voetballen. Een doelpunt viel er bijgevolg niet meer. Eindstand 0-0 en Paars-wit neemt zo een punt richting Brussel.

De volgende wedstrijd van Anderlecht is uit tegen Zulte-Waregem, op zaterdag 22 september. Aftrap om18u.