Been: "Nuytinck zal zich moeten aanpassen"

VRIJDAG, 14 SEPTEMBER 2012, 08:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bram Nuytinck debuteert morgen voor Anderlecht. Wat mogen we van de Nederlandse verdediger verwachten? Het Nieuwsblad vroeg het aan zijn ex-coach Mario Been. "Ik geloof in Bram, maar hier wordt anders verdedigd dan in Nederland."


Het was Mario Been die Nuytinck enkele jaren geleden als 18-jarige bij de A-kern van NEC haalde. "Ondanks zijn leeftijd kon je echter toen al zien dat hij iets speciaals had. Bram is niet alleen een stevige verdediger, hij heeft ook charisma en een goeie relance", aldus de huidige trainer van RC Genk.

Volgens Been kan Nuytinck het maken bij Anderlecht, maar zal hij zich toch moeten aanpassen aan het voetbal in België. "Hier heb je veel meer duels één tegen één en we moeten zien hoe Nuytinck zal omgaan met de druk die er altijd is bij een grote club als Anderlecht. Daar had hij bij NEC uiteraard geen last van."

"Als hij zich daaraan weet aan te passen, zal hij een mooie carrière maken. Hij is alvast zelfverzekerd, maar dat is normaal, want het is een Nederlander. Of Juhasz op dit moment beter is? Eerlijk, ik weet het niet. Dat is niet mijn probleem."

"Te duur voor Genk"

De aanvoerder van Jong Oranje werd deze zomer ook even aan Genk gelinkt. "Voor mij is hij nooit een optie geweest omdat ik wist dat hij financieel niet haalbaar was voor Genk. Ik weet dat de grote Nederlandse clubs ook geïnteresseerd waren, maar Bram is heel tevreden met zijn keuze en ik kan hem begrijpen."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.