Witsel: "Hopelijk aanvaardt Wasyl mijn hand"

DONDERDAG, 13 SEPTEMBER 2012, 08:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Op 24 oktober treft Anderlecht Axel Witsel in de Champions League. Het accident met Marcin Wasilewski is intussen drie jaar geleden, maar is nog niet vergeten. "Ik zal Wasilewski een hand geven en hopelijk aanvaardt hij ze."


Na twee wedstrijden bij de Rode Duivels trekt Witsel nu naar zijn nieuwe club Zenit Sint-Petersburg. Het Nieuwsblad sprak met 23-jarige middenvelder en zijn vader over het Russisch avontuur en ook de dubbele confrontatie met Anderlecht komt kort aan bod. Al wil Witsel er niet veel over zeggen. "Voor mij wordt dat een match zoals alle andere. Ik zal Wasilewski de hand reiken en ik hoop dat hij ze aanvaardt", klinkt het.

Zijn vader is iets spraakzamer. "In Rusland weten ze heel goed wat er gebeurd is. Het was een accident, zeker niet opzettelijk. Drie jaar geleden, niet lang na het incident, hebben wij toenadering gezocht tot de speler en tot Anderlecht. We zijn twee keer afgewezen", aldus vander Thierry.

"Maar straks in de Champions League schrijft de UEFA voor dat spelers elkaar de hand moeten schudden. Dat zijn de regels van de fair play. Axel zal zijn hand uitsteken. Het is Wasilewski zijn recht om Axels hand te weigeren, maar dan zijn de gevolgen wel voor hem. Toen Luis Suarez van Liverpool in Engeland de hand van Patrice Evra van Manchester United weigerde, was daar ook veel tumult over."

"Wasilewski mag Axel nog altijd iets verwijten, maar dan is dat zijn zaak. Maar laten we praten over het sportieve", zo besloot Witsels vader de discussie.

Bron: Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum