René Peeters over de jeugd van Anderlecht

WOENSDAG, 12 SEPTEMBER 2012, 09:36 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Onder René Peeters spelen de jongeren van Anderlecht deze avond hun eigen Champions League. Thuis komen ze dan uit tegen Wolfsburg in het kader van de NextGen Series.


"Ik ben altijd blij als ik Lukaku of Kompany zie. Ik bel niet elke dat met hen maar het is leuk te zien dat ze me niet vergeten zijn", begint de coach.

Supporters die deze avond naar Anderlecht afzakken zullen Praet en Massimo aan het werk kunnen zien. "Toen Massimo kwam zou ik nooit gedacht hebben dat hij zou doorbreken. Maar kijk in de loop van de maanden werd het duidelijk. Je had hem moeten zien werken om toch maar door te breken. Dat geldt ook voor Mehdi Tarfi."

Ik heb nog nooit een coach (van den Brom nvdr.) gezien die zoveel interesse heeft in de jeugd. In plaats van naar huis te gaan komt hij kijken naar de -19 en -21 jarigen. En dat is niet alleen om handjes te schudden naast het veld. Hij bekijkt alles en houdt niet op met vragen stellen."

Na Praet en Bruno lijken er nog twee jongeren door te breken, namelijk de jonge Colombiaans Oswal en Nathan Kabasele. "Als we over Nathan praten, dan hebben we het over een bijzonder iemand. Hij was sneller volwassen dan al de andere en we geloofden dat hij gelanceerd was. Maar we hebben het hier over iemand van 18 jaar. Ik kan niet genoeg met hem praten en hij weet dat hij nog hard zal moeten werken. Maar geloof me, hij zal de kans krijgen om in de A-kern te geraken en die zal hij niet laten passeren."

&qquot;Ik weet dat sommige spelers niet uitgeleend willen worden maar dat is maar een tussenstap. Bruno zal al zeker via de rechte lijn gaan, anderen zullen een omweg moeten volgen. Er was een tijd dat uitgeleende spelers nooit terugkwamen, dat is gelukkig voorbij."

Jongeren als Januzaj, Bossaerts and Musonda Junior zal Sporting echter nooit meer weerzien: "Ik denk dat Anderlecht er alles aan deed om ze te behouden. Je kan je niet voorstellen hoeveel personen er rond die jongeren hangen", besluit Peeters.

Bron: dhnet




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.