"Wachtte op één ding: vertrek van Jacobs"

WOENSDAG, 12 SEPTEMBER 2012, 09:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na diverse uitleenbeurten lijkt Sacha Iakovenko het eindelijk te gaan maken bij Anderlecht. Voorlopig is hij de ideale invaller, maar hij wil meer. "Ik wil een basisplaats afdwingen, want ik wil elke match spelen. Elke minuut."


"Ik ben klaar voor die basisplaats", zo vertelt Iakovenko in Sport/Voetbalmagazine. "De trainer ziet mij nu gewoon eerder als joker, maar dat kan snel veranderen. Kijk naar Sacha Kljestan. In het begin speelde hij niet en nu is hij titularis. Alles kan zeer snel gaan in het voetbal."

"Tegenslagen maakten me sterker"

De voorbije jaren werd Iakovenko verhuurd aan Westerlo en OHL. Toch twijfelde hij nooit aan zijn toekomst bij Anderlecht. "Neen. Ik wachtte maar op één ding: het vertrek van Ariël Jacobs. Ik wist dat ik bij een andere coach eindelijk mijn kans zou krijgen. Ik heb altijd mijn best gedaan om Jacobs te tonen dat ik een kans verdiende."

"We spraken ook niet veel. De laatste keer dat hij me heeft aangesproken was toen ik in 2009 voor het eerst aan Westerlo werd uitgeleend. Hij wenste me succes. Nadien hebben we elkaar niet meer gesproken", aldus de Oekraïner.

"Soms had ik de indruk dat hij wel in mij geloofde, maar uiteindelijk werd ik dan toch weer uit de selectie gegooid. Maar goed, ik ben al bij al wel blij dat ik die tegenslagen heb meegemaakt. What doesn't kill you, makes you stronger!"

Bron: Sport/Voetbalmagazine



anderlecht-online forum