Mbokani weigert verbeterd contract

ZATERDAG, 8 SEPTEMBER 2012, 16:29 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Desondanks de wens van de Anderlecht-directie heeft Mbokani het nieuwe contract dat hem voorgelegd werd geweigerd, aldus Sudpresse. De aanvaller van Paars-wit droomt nog steeds van een transfer naar het buitenland.


Voor de speler zou er een contractverlenging en salarisverhoging klaar gelegen hebben. Mbokani kon de komende 4 jaar elk jaar zo'n 2,5 miljoen netto verdienen.

Sudpresse zocht naar de redenen van het niet-tekenen:

1: zich herlanceren. Mbokani had maar één reden om naar Anderlecht te komen: zijn carrière herlanceren. Met hem werd Anderlecht voor de 31e keer kampioen en kon het zich kwalificeren voor de Champions League.

2: vraagprijs stijgt. Tekent de speler dit nieuwe contract, dan gaat zijn transferprijs de hoogte in. Hij zou dan ook tot volgende zomer moeten wachten om naar een andere club over te stappen. Nu is het eenvoudiger om een andere club te vinden.

3: het loon. Twee en half miljoen euro netto per jaar dat is goed. Drie tot vier miljoen per jaar, dat is beter. Bij de grotere Engelse en Russische clubs kan hij makkelijk 4 miljoen per jaar vangen.

Bron: RTL, Sudpresse



anderlecht-online forum