"Zonder Champions League was ik weg"

DINSDAG, 4 SEPTEMBER 2012, 18:14 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Een opvallend beeld na de kwalificatie tegen Limassol: Cheikhou Kouyaté trok naar de paars-witte spionkop om mee te vieren met de supporters. "Tegen Limassol hadden de fans een groot aandeel in onze overwinning", zo klonk het.


“Toen we in Brugge de titel vierden, hadden ze me al geroepen om met hen mee te vieren en te zingen”, vertelt Cheikhou Kouyaté in een interview met Sport/Voetbalmagazine. “Ik vond dat een bijzonder leuke ervaring. Vandaar dat ik het nu opnieuw deed. Vergeet ook niet dat zij ons echt naar een hoger niveau kunnen schreeuwen. Tegen Limassol hadden ze een groot aandeel in onze zege."

"We mogen de fans niet vergeten. Toen er eventjes sprake van was dat ik zou vertrekken heb ik op Facebook honderden vragen gekregen om toch te blijven."

Premier League

Zonder de Champions League-kwalificatie had het er wellicht anders uit gezien voor Kouyaté en Anderlecht. “Ik was dan ongetwijfeld verkast naar een Engels team. Het blijft mijn droom om ooit in de Premier League te spelen. Ik heb ook aanbiedingen gekregen uit Frankrijk en Rusland, maar dat interesseert me niet.”

Er was interesse van Newcastle, Manchester City en vooral Arsenal. Heeft Kouyaté met Arsène Wenger gesproken? “Niet rechtstreeks, maar mijn makelaar heeft hem in Londen wel gesproken. Ik liet alles aan hem over, omdat ik me op Anderlecht wilde concentreren. En ik wilde zelf beslissen, zodat ik, als ik ergens spijt van zou krijgen, alleen maar boos op mezelf zou kunnen zijn."

Geen spijt

"Nu, ik heb nergens spijt van. Ik speel bij de beste club van België. Fans van andere Belgische clubs horen dat niet graag, maar het is wel de waarheid: Anderlecht is in heel de wereld bekend.”

Bron: Sport/Voetbalmagazine



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.