Van Himst: "Nog niet het niveau van 1983"

ZONDAG, 2 SEPTEMBER 2012, 13:17 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

In de Zevende Dag blikte Paul Van Himst, ex-trainer en ex-speler van Anderlecht vooruit op de Champions League wedstrijden van paars-wit. Ook vergelijkt hij de huidige ploeg met de ploeg van 1983 en de tijd van Koller – Radzinski.


Van Himst zat in de tribune tegen Limassol: "Het was een heel moeilijke wedstrijd. Het geld speelt een grote rol, vandaar ook een grote frustratie van de laatste 6 jaar. Limassol is geen grote ploeg maar een heel moeilijke ploeg om tegen te spelen."

Over de kansen van paars-wit in de groepsfase wou Van Himst het volgende kwijt: "Je kunt vaak makkelijker spelen tegen een betere ploeg dan tegen ploegen zoals Limassol. De tegenstanders zijn sterke ploegen die gaan spelen maar dan zijn er meer mogelijkheden om goed te voetballen en goede wedstrijd van te maken. Maar er zijn te weinig spelers die Europees niveau gehaald hebben al zit er wel talent in de ploeg. Het zal niet gemakkelijk zijn. Willen we de derde plaats halen dan zullen ze enkele goede wedstrijden spelen."

Ook werd er teruggeblikt naar de periode van Koller en Thomas - de vliegende Canadees - Radzinski: "Kwalitatief is de huidige ploeg niet zo sterk als de ploeg in die periode. Dat wil niet zeggen dat ze geen goed resultaat kunnen halen in hun groep. Je kan hopen dat er een mirakel gebeurt en dat je toch de 2e plaats kunt hebben. De grote sterkte van die ploeg was de combinatie Koller – Radzinski. We zitten nu met Mbokani, dat hij blijft is een heel goede zaak is voor Anderlecht."

In 1983 won Anderlecht met Van Himst als trainer de Uefa Cup finale met spelers als Luzano, Munaron en Ludo Coeck. Het is tot op heden de laatste Europese trofee van Anderlecht. "Deze ploeg was beter. Niet vergeten ik had Lozano, ik zat met drie goede spitsen Vandenbergh, Brylle, Czerniatynski. Achteraan Morten Olsen en Peruzović, Grün", aldus Van Himst "Het huidige Anderlecht is nog niet op dit niveau."

Het fragment uit De Zevende Dag is via deze link te bekijken.



anderlecht-online forum