"Finale Europa League moet kunnen"

ZATERDAG, 1 SEPTEMBER 2012, 12:11 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Het Laatste Nieuws publiceert vandaag een uitgebreid en openhartig interview met Anderlecht-preses Roger Vanden Stock. In zijn gekende stijl heeft de voorzitter het over verschillende onderwerpen. We selecteerden enkele passages.


Over Bram Nuytinck: "Deze transfer is een cadeautje voor John van den Brom. Ik wou onze trainer niet ontgoochelen. Ze hebben mij wel moeten overtuigen dat we nog iemand nodig hadden, omdat ik vind dat wij al over verdedigers beschikken die helemaal niet zo slecht zijn."

"Ik moet zeggen dat Van den Brom zich met deze transfer serieus engageert. Ik heb onze trainer aan de telefoon gehad en ik heb hem gezegd dat hij met mij te maken krijgt als ik zelf problemen zou krijgen met mijn aandeelhouders wanneer de speler niet goed genoeg blijkt. Ik ken die jongen niet, ik moet vertrouwen op mijn trainer. Ik neem een enorm risico."

Over Hawsawi die werd aangetrokken zonder dat iemand hem gezien had, hoewel aangekondigd was dat zoiets niet meer zou gebeuren. "De trainer rekent niet op Hawsawi om de Europabeker te winnen, dat is duidelijk. Maar misschien blijven we op dat vlak inderdaad dezelfde fouten maken."

Over Club Brugge: "Ik denk nog altijd dat wij de beste ploeg hebben. Maar sommigen denken dat Brugge kampioen zal worden en Brugge doet er ook alles aan om dat te worden. Dat kunnen wij niet negeren, dat is zo. Dit jaar zijn Anderlecht en Brugge de kandidaten voor de titel; ik twijfel er zeer sterk aan dat daar een andere club tussen kan komen."

Over Mbokani: Ik schat hem zéér hoog in. Veel hoger dan de meeste mensen. Ik denk dat hij één van de betere centervoors is, zélfs in de wereld. Dat is waarschijnlijk niet de realiteit. Maar ik denk nog altijd dat Mbokani - als hij normaal was geweest in zijn leven - als centervoor supertop kan zijn. En zàl zijn, zoals hij nu aan het draaien is. Op een zeker moment zullen we hem niet meer kunnen houden. We hebben momenteel een magnifieke ploeg, maar we weten nu al dat we het in januari moeilijk zullen krijgen om spelers als Mbokani en Kouyaté te houden. Daarom is het nu ook het moment om iets te doen met deze ploeg. Van den Brom voelt dat ook."

Over de omschakeling naar NV: "Ik moet rekening houden met het feit dat er geld van andere mensen in de NV zit. Het is geen associatie van mensen meer, het is een zaak geworden. Maar ik kan daar goed mee leven. Ik ben nog altijd de baas. Maar ik kan wel begrijpen dat er op sommige momenten gezegd wordt: hiermee gaan we niet akkoord. Wat vroeger niet het geval was."

Rekent u eigenlijk nog op Suárez, nu CSKA Moskou heeft aangegeven dat het wellicht een nieuw bod zal doen als hij hersteld is? "Ik denk dat de speler al met zijn gedacht op een ander is. Daarom denk ik ook dat hij weg zal gaan."

Over de Champions League: "We moeten om de drie jaar Champions League kunnen spelen. Want zonder Champions League is ons normaal functioneringsbudget elk jaar deficitair. Geen groot deficit, maar toch enkele miljoenen, die we normaal om de drie jaar ophalen met de Champions League. Dat laat ons toe de gaten te vullen, of eventueel wat opzij te zetten. De bedoeling is om wat opzij te zetten, zodat we onze derde ring kunnen bouwen en 30.000 toeschouwers kunnen verwelkomen."

Over zijn droom als voorzitter van Anderlecht: "Waarom zouden we niet dromen van een finale van de Europa League? Ik ben er zeker van dat we nooit meer de finale van de Champions League zullen halen, maar de Europa League moet mogelijk zijn. Als je ziet dat Braga de finale haalt, dan zeg ik: waarom wij niet? Want wij zijn zeker even sterk als Braga."

Het volledige interview kan u lezen in Het Laaste Nieuws van zaterdag 1 september 2012.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.