Vanderhaeghe: "We missen karakter"

DINSDAG, 1 FEBRUARI 2005, 15:04 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Yves Vanderhaeghe heeft zondag zijn 35e verjaardag met een glimlach gevierd. De oude krijger van Anderlecht speelt weer als vanouds, maar waarschuwt zijn club ook.


"Het huidige Anderlecht mist een paar karakters. Het bestuur moet daarop inspelen. Als de club nieuwe spelers aantrekt, moet ook gekeken worden naar de mentaliteit. Sommigen hebben 1 minuut voor de training nog hun jeans aan."

Over Hugo Broos: "De groep staat zeker nog achter de coach. En wie zou hem dan moeten opvolgen? Ik zie het niet, hoor. Voor welke trainer wil deze groep door het vuur gaan?", vraagt Vanderhaeghe.

Kenners voorspellen Vincent Kompany een toekomst op het middenveld.
"Dat zou niet draaien", vindt Yves Vanderhaeghe. "Als je voor de positie van verdedigende middenvelder moet kiezen tussen Vincent en mij, dan zou ik Vincent achterin houden. Hij kan die positie zeker aan, maar vandaag nog niet. Hij is nog te frivool. Op die plaats moet je echt wel sober voetballen. Balletje inspelen."

"Vincent ligt goed in de groep. Maar hij weet verduiveld goed dat hij door de club beschermd wordt. Hij mocht een paar keer te laat komen, zonder dat hij uit de ploeg werd gezet", klinkt het.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.