OH Leuven - RSC Anderlecht: 1-1

ZATERDAG, 25 AUGUSTUS 2012, 19:56 - Michaël

Wordt OH Leuven het zwarte beest van Anderlecht? Het lijkt er op want de Leuvenaars konden weer 2 punten stelen van de Brusselaars. Het Paars-witte doelpunt werd reeds vroeg in de eerst helft gemaakt door Iakovenko.

Van den Brom had Proto, Gillet, Mbokani, Kouyaté en Biglia niet geselecteerd voor deze wedstrijd. Andere basisspelers startten op de bank. Zo mochten Canesin Matos, Juhasz, Hawsawi, Iakovenko en Kaminski zich bewijzen in de basis. Voor de laatste twee werd het een weerzien met enkele ex-ploegmakkers want zij werden vorig jaar uitgeleend aan de fusieploeg.

Anderlecht kwam in de eerste helft al snel op voorsprong tegen de koeienschieters. Na een snelle aanval over verschillende tussenstations schoof Iakovenko laag de 0-1 binnen. Anderlecht kwam op dreef en had verschillende kansen om de voorsprong te verdubbelen: Oleksandr Iakovenko knalde tegen de paal, Dennis Praet besloot na een knappe actie tegen de lat.

Leuven kwam beter in de wedstrijd en dat resulteerde in de gelijkmaker. Het was Ibou die na een half uur spelen de bal voorbij Kaminski trapte: 1-1. Nadien golfde het spel op en neer en creëerden beide ploegen een gelijk aantal kansen.

Anderlecht miste de start van de tweede helft compleet, het was de thuisploeg die de lakens uitdeelde. Gelukkig voor Paars-wit kwam Ibou een voetlengte te kort om de 2-1 binnen te schuiven. Vooral Wasilewski had het moeilijk met Ibou. Met nog 20 minuten te spelen bracht vdB Vargas in de ploeg, dit ten nadele van Iakovenko. Opvallend, Vargas speelde met een groot verband rond de elleboog. Ook Bedi mocht het veld op nadat Hawsawi uitviel met spierkrampen.

10 minuten voor tijd had Jova dé kans op de 1-2 maar hij trapte de bal onbegrijpbaar over, 2 meter voor een open doel. Gelukkig voor Anderlecht speelde Kaminski een uitstekende wedstrijd en behoedde hij paars-wit voor meerdere tegendoelpunten. Van Geneugden werd nog naar de tribune gestuurd wegens te druk aan de zijlijn. Door dit gelijkspel blijft Anderlecht steken op 11 punten.

Dinsdag ontvangt Anderlecht thuis Limassol, en op zaterdag 1 september komt Genk op bezoek.