Hattrick Mbokani leidt Anderlecht naar winst

MAANDAG, 13 AUGUSTUS 2012, 08:33 - Garrincha

In de laatste wedstrijd van de derde speeldag heeft Anderlecht eenvoudig de maat genomen van Cercle Brugge. Paars-wit won met 0-3 en Dieumerci Mbokani scoorde alle doelpunten. In de slotfase mocht Massimo Bruno nog debuteren.

Na hun prima prestatie in Ekranas begonnen Kljestan, Praet en Iakovenko opnieuw op de bank. De Sutter stond naast Mbokani vooraan en achteraan nam de teruggekeerde Kouyaté de plaats in van Deschacht, die out was met een ribblessure.

Paars-wit begon prima aan de partij en Mbokani trapte de kampioen al na enkele minuten op voorsprong. Odoi zette zich door op rechts en bracht de bal knap tot bij Mbokani, die niet faalde. Niet veel later zette de Congolees zich opnieuw door, maar zijn assist werd door Gillet niet in doel gewerkt. Halverwege de eerste helft stuurde Jovanovic Mbokani de diepte in en dit keer was het wel raak. In twee keer werkte Dieu de bal voorbij doelman Verbist.

Cercle was in de eerste helft echt nergens en Anderlecht had niet de minste moeite om de partij te controleren. Gillet, Mbokani en De Sutter kregen ook nog kansen, maar scoorden niet. Aan de overkant kreeg Proto amper werk.

Ook na de pauze waren de eerste kansen voor de bezoekers. De Sutter en Odoi scoorden echter niet. Aan de overkant probeerde Uchebo een strafschop te versieren na een lichte duw van Wasilewski. Op het uur kwam Jovanovic dicht bij de 0-3, maar de vingertoppen van Verbist duuwden de bal in hoekschop. Niet veel later belandde een voorzet van Wasilewki tegen de arm van Portier, maar Wouters gaf Anderlecht geen strafschop.

Daarna was het weer Mbokani-time. Eerst treuzelde hij nog te lang om een assist van Kouyaté in een doelpunt om te zetten, maar twee minuten later had hij zijn hattrick toch rond. Op voorzet van Gillet glipte hij door de buitenspelval en hij rondde af met een knap lobje. In de slotfase kwam Cercle nog dicht bij een eerredder, maar de kopbal van Carvalho strandde op de paal. Vijf minuten voor tijd gunde Van den Brom Mbokani een applausvervanging. In zijn plaats kwam belofte Massimo Bruno, die zijn eerste speelminuten voor Anderlecht in een officiële wedstrijd kreeg.