Anderlecht kent geen moeite met Ekranas

DONDERDAG, 2 AUGUSTUS 2012, 08:25 - Garrincha

Na de heenmatch tegen Ekranas staat Anderlecht met anderhalf been in de laatste voorronde van de Champions League. Een sterk paars-wit versloeg de Litouwse kampioen met 5-0. De Sutter, Kanu, Mbokani (2x) en Jovanovic scoorden.

John van den Brom stuurde zijn team in een 4-4-2 het veld op en dit loonde meteen. Al na twee minuten kopte De Sutter, die Reynaldo naar de bank had verdrongen, een voorzet van Safari in doel. De vroege voorsprong zette Anderlecht aan tot prima voetbal met strakke inspeelpasses en snelle combinaties.

Na twintig minuten mocht het Park opnieuw juichen. Na een doelpoging van Mbokani kon Kanu de rebound in doel verwerken. Na de dubbele voorsprong nam Anderlecht wat gas terug en dit resulteerde in enkele kansjes voor Ekranas. Toch zou het doelpunt opnieuw aan de overkant vallen. De Sutter werd goed diep gestuurd door Biglia en bood Mbokani de 3-0 aan.

Doelpunt nummer vier volgde kort na de pauze en was opnieuw van Congolese makelij. Jovanovic loodste Mbokani door de Litouwse verdediging en de spits faalde niet. Na de applauswissel van Kanu bleef Anderlecht op zijn elan verder gaan en kansen creëren. De Sutter was dicht bij zijn tweede, maar vond de paal op zijn weg. Ook Iakovenko en Mbokani slaagden er niet in de forfaitscore op het bord te brengen, maar toen Jovanovic goed inliep op een voorzet van Odoi werd het toch 5-0.

Uitslag: 5-0
Doelpunten: 2' De Sutter (1-0), 21' Kanu (2-0), 40' en 52' Mbokani (3-0) en (4-0), 88' Jovanovic (5-0)

Anderlecht:Proto, Odoi, Wasilewski, Deschacht, Safari, Biglia, Gillet (70' Canesin), Kanu (63' Kljestan), Jovanovic, De Sutter (81' Jakovenko), Mbokani
Ekranas:Zubas, Luksa, Dedura, Urdinov, Samusevas, Varnas, Tomkevicius (90+3' Gleveckas), Andjelkovic, Kucys, Vertelis (84' Kavaliauskas), Kymantas (61' Buinickij)

Geel: 86’ Kucys