Anderlecht morst met punten op Kortrijk

ZONDAG, 29 JULI 2012, 00:50 - Sporzafanaat

Anderlecht is met een valse noot aan het seizoen begonnen. Op het veld van KV Kortrijk kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Pas in de laatste tien minuten kwam paars-wit langszij na een doelpunt van Olivier Deschacht.

Kortrijk toonde in de aanvangsfase het meeste initiatief en na twintig minuten kon Zukanovic een bal die in het strafschopgebied bleef hangen voorbij Proto duwen. Anderlecht kon daar weinig tegenoverstellen en kon enkel via een paar vrije trappen dreigen.

Na tien minuten in de tweede helft besloot coach Van den Brom om in te grijpen met een dubbele wissel. Reynaldo en Jovanovic moesten baan ruimen voor De Sutter en Iakovenko. Even later moest de thuisploeg met zijn tienen voort na rood voor doelman Van Hout. Uit de herhaling bleek echter dat het També was die Mbokani raakte in de zestien. De nonchalant getrapte penalty van Mbokani werd gestopt door tweede keeper Keet.

Anderlecht trok met een man meer nadrukkelijker naar voren en Deschacht kon nog een punt redden in het Guldensporenstadion. Gillet kopte een voorzet van Biglia terug naar Deschacht en die knalde de bal in doel. Verder kwam paars-wit echter niet meer en zo verliest het op de openingsspeeldag opnieuw punten. Vorig seizoen verloor Anderlecht op het veld van OHL. Rivaal Club Brugge won met 3-1 van promovendus Waasland-Beveren en loopt al meteen twee punten uit in het klassement.