Hasi: "Nu moeten we het kunnen afmaken"

MAANDAG, 30 APRIL 2012, 10:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na een zes op zes van Anderlecht en een nul op zes van Club Brugge staat Anderlecht erg dicht bij de landstitel. "We hadden er nooit rekening mee gehouden dat het zo snel zou kunnen gaan", zegt assistent-coach Besnik Hasi.


"We hadden dit niet verwacht, omdat we in het begin van de play-offs zoveel metamorfoses ondergingen. Tegen Kortrijk speelden we slecht, waardoor we er meteen ook slecht voor stonden", aldus Hasi in Het Laatste Nieuws. "Vervolgens was het niet slecht om een punt te pakken bij Standard, maar Brugge kreeg toen wel een kans om over ons te gaan. Het verloor echter bij Kortrijk en in Gent speelden wij voor de eerste keer in deze play-offs als een echte ploeg."

"Maar we bleven wisselvallig en ondergingen opnieuw een metamorfose. Thuis tegen Genk waren we weer niet goed. Vanaf de match op Brugge kwam daar weer verandering in. Als je buitenshuis 10 op 12 kan halen, heb je het heel goed gedaan. In Brugge hebben we als een echte ploeg gespeeld en dat was ook in Genk duidelijk het geval. Als we dat iedere wedstrijd blijven doen, moeten we er komen."

Jovanovic en Kanu

Vrijdag in Genk waren Milan Jovanovic en Kanu de grote uitblinkers. Twee spelers die niet zo lang geleden nog bakken kritiek te verwerken kregen. "Milan heeft een knop omgedraaid", vertelt Hasi. "Hij werkt voor de ploeg, maar hij toont ook zijn kwaliteiten. Hij speelt goed tussen de lijnen en maakt acties kort bij de 16 meter".

"En je mag ook de inbreng van Kanu niet onderschatten. Hij heeft evenwicht in de ploeg gebracht en maakt in deze play-offs bovendien zijn goals. Ik heb altijd in Kanu geloofd, maar hij heeft dingen uitgehaald waar je niet naast kon kijken. Te laat komen was er één van. Door die omstandigheden moesten we hem een tijd aan de kant zetten."

De Kanu die we nu zien, brengt Anderlecht heel wat bij. "In het begin van het seizoen toonde hij dit al in de Europese matchen tegen Bursaspor en Lokomotiv Moskou", aldus Hasi. "Daarom hebben we ook geprobeerd om hem weer te motiveren, zodat hij zou laten zien aan de trainer dat we weer op hem konden rekenen."

Nog geen euforie

Met nog twaalf punten te verdienen en een voorsprong van zeven eenheden op de eerste achtervolger, kan Anderlecht de titel al ruiken. "Maar vrijdag was er nog geen euforie alsof we nu kampioen gaan spelen", wijst Hasi op de rust in de groep. "We zijn ook beter gaan voetballen vanaf het moment dat we de zaken wedstrijd per wedstrijd zijn gaan bekijken, laat ons dat nu maar aanhouden."

"Ik heb binnen de groep tot nu toe weinig over de titel horen praten, maar dat belet niet dat we het nu moeten kunnen afmaken. Met nog drie thuiswedstrijden en een voorsprong van zeven punten mogen we dit niet meer afgeven."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.