Hawsawi: "Gekomen om prijzen te pakken"

ZATERDAG, 28 APRIL 2012, 14:02 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Met Osama Hawsawi haalde Anderlecht zijn eerste versterking voor volgend seizoen binnen. Op de officiële site vertelt de 28-jarige Saudi waarom hij voor paars-wit koos: "Het is een gekende ploeg met een uitstekende reputatie."


"Ik had ook aanbiedingen van middenmoters uit Frankrijk en Spanje, maar ik wou een echte uitdaging met een club die altijd voor de prijzen gaat", aldus Hawsawi. "Ook daarom speelde ik tot nu toe bij Al Hilal. Net als Anderlecht heeft de Saoedische club altijd goeie trainers ter beschikking en is de ploeg altijd op zoek naar zeges en titels."

Hier en daar rijzen er vraagtekens waarom Hawsawi pas op zijn 28ste de stap naar Europa zet. "Ik kreeg als jonge speler een goed contractvoorstel van Al Hilal", legt hij uit. "En Al Hilal is een echte topclub in mijn land dus zo'n aanbod weiger je niet zomaar. Mijn plan was : spelen, mezelf verbeteren, winnen met Hilal en dan de stap zetten naar Europa. En nu is het zo ver."

De verdediger verwacht wel dat hij een aanpassingsperiode nodig zal hebben. "Voetbal in Saoedi-Arabië is helemaal anders dan Belgisch voetbal", weet Hawsawi. "We hebben de gewoonte bij hoge temperaturen te spelen, wat vooral een effect heeft op het tempo. Maar bij Al Hilal voetballen we sinds de komst van Eric Gerets wel sneller en dynamischer. Voetballers in Saoudi-Arabië zijn snel, bekwaam en de competitie is vooral heel hard."

Over zijn eigen kwaliteiten praat Hawsawi liever niet. "Dat is aan anderen om over te oordelen. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik ambitie heb en persoonlijk vind ik dat ook een sterk punt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.