Broos: "Kanu en Suarez vormden gouden duo"

ZATERDAG, 28 APRIL 2012, 11:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Genk - Anderlecht was een duel tussen twee ex-clubs van Hugo Broos. Het Laatste Nieuws vroeg hem de match te bekijken en een analyse te maken. "Genk had geen antwoord het op middenveld van Anderlecht, dat goed de vrije man vond."


"Genk had daar altijd een man tekort. Kanu was outstanding en kwam altijd goed tussen de lijnen", zo zag Broos. "Genk kwam zo in de frustrerende situatie dat het veel moest lopen zonder dat het de bal kon veroveren. Het was altijd schuiven, maar altijd was er een mannetje vrij bij Anderlecht."

"Anderlecht speelde goed in de organisatie en gaf Genk geen ruimte", gaat Broos verder. "Het eiste de bal op, met een Suárez die goed speelde. Vorige week in Brugge zag je nog dat hij niet over al zijn mogelijkheden beschikte, maar nu merkte je niets van zijn blessure. Samen met Kanu, die goed de diepte opzocht, vormde hij een gouden duo."

"Belangrijke stap richting titel"

Het derde doelpunt van Anderlecht illustreerde voor Broos het gemak waarmee Anderlecht voetbalde. "Gillet recupereerde nog een afgeweken bal op snelheid. Zowel Jovanovic als Kanu stonden daarop vrij. Dat was niet de eerste en de laatste keer dat de aanvallers van Anderlecht te veel vrijheid kregen voor het doel van Genk. De late goal van De Sutter was daar ook een bewijs van."

"Jovanovic was gisteravond ook belangrijk. We zagen niet de Jovanovic die zijn acties maakte, maar hij zorgde wel voor drie assists. Dat was zijn hele grote verdienste", aldus Broos. "Anderlecht zette gisteravond een hele belangrijke stap richting titel. Als Club volgende week zondag niet gaat winnen bij Anderlecht, is het gedaan."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.