Anderlecht zet grote stap richting 31ste titel

VRIJDAG, 27 APRIL 2012, 23:04 - Sporzafanaat
Logo Anderlecht-Online

Een herboren Anderlecht heeft zijn titelambities kracht bijgezet op het veld van Racing Genk. Paars-wit speelde zijn beste wedstrijd in de play-offs tot nu toe en won verdiend met 0-4. Genk zag De Bruyne wel reeds vroeg uitvallen.


Bij Anderlecht verscheen Bedi Mbenza voor het eerst aan de aftrap in de plaats van de geschorste Kljestan. Odoi verving Wasilewski op de rechtsback en voorin moest het trio Suarez-Kanu-Jovanovic de afwezigheid van Mbokani doen vergeten.

Kanu zette Anderlecht al vroeg in de wedstrijd op rozen. De Braziliaan was sneller op de bal dan Nadson en tikte de 0-1 voorbij Köteles. Even voordien had Genk-speler Kevin De Bruyne zich geblesseerd aan de voet in een duel met diezelfde Kanu. Volgens de eerste berichten zou de middenvelder een teenbreuk hebben opgelopen.

Genk was maar een schim van de ploeg die zoveel indruk maakte in het Constant Vanden Stockstadion en slaagde er nauwelijks in om tegen te prikken. Op het half uur maakte Gillet er met een gekruist schot 0-2 van. De assist kwam van Jovanovic na balverlies van Vanden Borre. Die laatste deelde daarna uit frustratie een slag uit aan Kanu. Ref Van Boekel hield de kaarten echter op zak. Anderlecht controleerde de partij en mocht gaan rusten met een mooie voorsprong.

Ook na de pauze bleef een Genkse reactie uit en Anderlecht hield de touwtjes strak in handen. De 0-3 kwam er na een knappe aanval van paars-wit: Gillet toonde zich niet zelfzuchtig en legde de bal terug tot bij Jovanovic die hem op zijn beurt door tikte naar Kanu. De Braziliaan rondde de actie af met een krul in de verste hoek. De zeldzame keren dat Genk erin slaagde om enig gevaar te creëren, kon Anderlecht rekenen op een goed keepende Proto.

Met het einde van de match in zicht sloop er wat nonchalance in het spel van Anderlecht. Zo kon ook Suarez op een bepaald moment een doelpunt meepikken, maar de Argentijn treuzelde te lang. Met nog enkele minuten op de klok mocht ook Tom De Sutter nog even meedoen. De spits stond nog maar pas op het veld toen hij in de grote rechthoek de bal teruggelegd kreeg van Gillet. De Sutter werkte beheerst af en zette de 0-4 einduitslag op het bord.

Anderlecht telt nu tien punten voorsprong op Genk en zeven punten op Club Brugge, dat morgen nog wel speelt op Gent. Een 31ste landstitel wenkt nu echt voor de Brusselaars.

Uitslag: 0-4
Doelpunten: 8' Kanu (0-1), 32' Gillet (0-2), 53' Kanu (0-3), 86' De Sutter (0-4)

RC Genk: Koteles, Anele, Nadson, Joneleit (61' Limbombe), Tshimanga, Vanden Borre (46' Tozser), Simaeys, De Bruyne (11' Croux), Buffel, Vossen, Benteke
Anderlecht: Proto, Odoi, Kouyate, Juhasz, Safari (76' Lukaku), Gillet, Biglia, Mbenza, Jovanovic, Kanu (67' Canesin), Suarez (85' De Sutter)

Geel: '43 Mbenza, '45+2 Buffel
Rood: Geen

Scheidsrechter: Pol van Boekel
Stadion: Cristal Arenaanderlecht-online forum