Voorbeschouwing: Racing Genk - Anderlecht

VRIJDAG, 27 APRIL 2012, 13:01 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond staan Racing Genk en Anderlecht voor de tweede keer in play-off 1 tegenover elkaar. Paars-wit wil zijn voorsprong op Club Brugge behouden, terwijl Genk bij winst zijn opmars verder zet en naast blauw-zwart komt te staan.


Zoals geweten zal Anderlecht straks niet kunnen rekenen op de geschorsten Wasilewski, Mbokani en Kljestan. Kanu (hamstrings), Deschacht (hamstrings), Suarez (knie) en Lukaku (adductoren) zijn nog steeds twijfelachtig.

Anderlecht verloor de heenmatch tegen Genk in eigen stadion met 1-3. "Toch trek ik daar niet te veel conclusies uit", aldus trainer Ariël Jacobs. "Voor hetzelfde geld stond het tegen Genk na 15 minuten 2-0 en aan de andere kant hebben we in Gent veel geluk dat we na vijf minuten niet tegen een 1-0-achterstand aankijken. Zo snel kan het gaan in voetbal."

De uitblinker in die match was Kevin De Bruyne. In de pers wordt er uitgebreid aandacht besteed over hoe Anderlecht de blonde middenvelder straks het best afstopt. Mandekking is een optie maar Ariël Jacobs ziet niet veel heil in die tactiek. "Ik ben al twee dagen op zoek naar de vaste man die Messi en Ronaldo moest volgen tijdens de halve finales Champions League", zegt Jacobs in Het Nieuwsblad.

"Als je De Bruyne bij Genk kunt neutraliseren, dan kom je al een heel eind, maar dit soort technische spelers laten zich niet zomaar bewaken door één man. Toen deze week ergens in de media verscheen dat we Kouyaté op Kevin zouden plakken, zorgde dat trouwens voor een uitbarsting van hilariteit in de kleedkamer. We moeten De Bruyne vooral collectief opvangen en de ruimte tussen onze linies mag niet zo groot zijn als in onze vorige partij tegen Genk."

Aftrap: 20u30
Stadion: Cristal Arena
Scheidsrechter: Pol Vanboekel

: : : RACING GENK : : :

Mogelijke opstelling: Köteles, Anele, Joneleit, Nadson, Tshimanga, Simaeys, Vanden Borre, De Bruyne, Buffel, Vossen, Benteke
Invallers: Bailly, Grimi, Durwael, Töszer, Peeters, Limbombe, Croux, Kennedy

Geblesseerd: Barda, Hubert, Camus, Ayub
Geschorst: Hyland
Gevaar voor gele schorsing: Buffel

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Proto, Deschacht, Kouyaté, Juhasz, Odoi, Biglia, Kanu, Gillet, Suarez, De Sutter, Jovanovic
Invallers: Schollen, Mbenza, Molins, Kabangu, Marecek, Safari, Praet, J. Lukaku, Canesin

Geblesseerd: Vargas
Geschorst: Wasilewski, Mbokani, Kljestan
Gevaar voor gele schorsing: Biglia, Suarez, Jovanovic

Vorige jaren:
2011-2012: 0-1
2010-2011: 1-0
2010-2011: 1-2
2009-2010: 0-2
2008-2009: 0-2
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 80%
Verlies: 20%
Gelijk: 0%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 61.9%
Verlies: 14.29%
Gelijk: 23.81%





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.