Alvarez in Anderlecht om contract te tekenen

VRIJDAG, 27 APRIL 2012, 09:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Oswal Alvarez arriveerde gisteren met zijn ouders in België om Anderlecht te komen vervoegen. Na zijn medische tests ondertekent de 16-jarig Colombiaan een meerjarig contract. Tot op het laatste moment waren er kapers op de kust.


Alvarez geldt in zijn vaderland als een wonderkind. In februari kegelde hij in zijn eentje met zijn club, tweedeklasser Academia FC, topclub Millonarios uit de beker. De snelle Alvarez (1,78 m en 78 kg) wordt in Colombia vergeleken met Carlos Tevez en Sergio Aguero. Verschillende Europese topclubs (o.a. Chelsea en Sporting Lissabon) probeerden tot op het laatste moment hem te overtuigen, maar Alvarez koos toch voor Anderlecht. Zijn enthourage is van oordeel dat hij hier meer speelkansen zal krijgen.

Gisteren kwam Alvarez aan op Zaventem, waar hij werd opgewacht door één van zijn managers. Vandaag bezoekt hij het oefencomplex in Neerpede, het Constant Vanden Stock-stadion en zijn toekomstig appartement. Hij zal ook medische tests afleggen.

Als alles naar wens verloopt, tekent Alvarez daarna een contract voor meerdere jaren. Over de duur verschillen de kranten van mening. Gazet van Antwerpen heeft het over drie jaar, Het Nieuwsblad over vier jaar met optie voor een vijfde en Het Laatste Nieuws maakt gewag van vijf jaar.

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.