Supporteren voor Bayern München

DONDERDAG, 26 APRIL 2012, 09:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bayern München heeft zich als tweede club geplaatst voor de finale van de Champions League. Wordt Anderlecht kampioen, moet het hopen dat Bayern in die finale Chelsea verslaat. Anders ligt de miljoenendroom aan diggelen.


Het vooruitzicht van rechtstreekse plaatsing voor de poulefase van de Champions League en de bijhorende vetpotten deed Anderlecht de voorbije zomer stevig investeren. Om Ronald Vargas, Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani te strikken, werd veel geld uit gegeven. Maar de 10 tot 15 miljoen die de poules van de Champions League opbrengen, zouden deze investering terugbetalen. De titel is dan ook een must.

Maar zelfs als die titel behaald wordt, lijkt Chelsea roet in het eten te gooien. Op vier matchen van het einde staan de Londenaars in de competitie op zeven punten achterstand van de derde plaats, de laatste plaats die recht geeft op een rechtstreeks ticket voor het kampioenenbal. Wint Chelsea de Champions League en grijpt het in de competitie naast de top drie, dan wacht de Belgische kampioen voorrondes om de poules van de Champions League te bereiken.

Deze onzekerheid zal gevolgen hebben voor het beleid van Anderlecht deze zomer. Zo werd al aangegeven dat Mazembe-spelers Kabangu en Mbenza afhankelijk zijn van het geld van de Champions League om te blijven. Ook voor een eventuele aanwerving van Luc Devroe zijn deze centen van belang.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.