Vandenbempt: "Mbokani was Europese klasse"

MAANDAG, 23 APRIL 2012, 15:01 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

VRT-journalist Peter Vandenbempt vond de topper tussen Anderlecht en Club Brugge de minste van de drie wedstrijden in Play-off I. "Ik heb te weinig goed voetbal gezien, zo simpel is het. Nog maar eens", aldus Vandenbempt.


"Het verschil tussen Anderlecht en Club Brugge was een spits: Mbokani. Hij was Europese klasse: sterk, snel en beweeglijk. Mbokani was een beest waar Club Brugge bang voor was. Als z'n afwerking van hetzelfde niveau was als zijn spel, dan was het een pijnlijke avond geworden voor Club."

"Mbokani en De Bruyne top twee in België"

Ook analist Wim De Coninck was gisteren in het VTM-programma Stadion vol lof over de Congolese spits. "Mbokani steekt er bovenuit. De diepe spits van Anderlecht is in vorm, in tegenstelling tot de rest van zijn ploeg. Op Proto na dan."

"Na zijn buitenlandse passages, waar hij geconfronteerd werd met zijn zwakheden, heeft hij heel veel opgestoken en is hij bij Anderlecht ontbolstert tot een Europese topspits", meent De Coninck. "Hij en Kevin De Bruyne zijn ze de twee beste spelers in België."



anderlecht-online forum