Anderlecht zet Club Brugge op vier punten

ZONDAG, 22 APRIL 2012, 20:25 - Sporzafanaat
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht heeft de topper tegen Club met 0-1 gewonnen. Maar topvoetbal kreeg de neutrale toeschouwer niet te zien. Beide teams grossierden in slechte passes en gemiste kansen. Een goal van Dieumerci Mbokani maakte het verschil.


Club Brugge begon het best aan de partij met veel drang naar voren. Anderlecht kwam er niet aan te pas en mocht van geluk spreken dat Bacca - alleen voor Proto - onterecht werd afgevlagd. Na een kwartier kwam paars-wit voor het eerst in de buurt van Jorgacevic en het was meteen raak: Mbokani rondde een één-twee met Suarez beheerst af.

Blauw-Zwart was van slag door het tegendoelpunt en liet Anderlecht meer in de match komen. Ook Club kwam op zijn beurt goed weg toen Hoefkens Mbokani haakte in de zestienmeter, maar ref Verbist floot niet. Beide teams hadden het moeilijk om de bal in de ploeg te houden en rekenden vooral op stilstaande fases.

Na de rust ging Club meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar ofwel stond Proto in de weg, ofwel was de laatste pass slecht. Anderlecht ging vooral op de counter loeren via lange ballen van Proto naar Mbokani. De Congolees wrong zich telkens door de Club-defensie, maar de match op slot gooien lukte niet.

In het slot bezorgde de ingevallen Vleminckx zijn club bijna nog een punt, maar zijn gekruist schot strandde op de paal. Anderlecht drong niet meer aan en beperkte zich tot het vasthouden van de voorsprong. Een doelpunt viel er niet meer en zo breidt paars-wit zijn voorsprong in de stand weer uit tot vier punten.

Uitslag: 0-1
Doelpunten: 16' Mbokani (0-1)

Club Brugge:Jorgacevic, Hoefkens, Donk, Figueras, Hogli (58' Odjidja), Vazquez, Zimling, Blondel, Meunier (70' Lestienne), Akpala, Bacca (70' Vleminckx)
Anderlecht:Proto, Wasilewski, Juhasz, Kouyate, Odoi, Kljestan, Biglia, Kanu (93' Mbenza), Suarez (73' Gillet), Mbokani, Jovanovic (87' Canesin)

Geel: 41' Jovanovic, 45+1' Mbokani, 90+2' Kljestan, 90+3' Canesin
Rood: Geen

Scheidsrechter: Johan Verbist
Stadion: Jan Breydel-Stadionanderlecht-online forum