Vader Vargas: "Zaken willen forceren"

VRIJDAG, 20 APRIL 2012, 16:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Niemand kent Ronald Vargas beter dan zijn vader Pedro. Drie jaar geleden verliet hij de rest van de familie om Ronald naar België te volgen. "Jullie zullen versteld staat hoe sterk Ronald zal terugkomen", zegt hij vol vertrouwen.


"Ronald werkt zich te pletter bij kinesist Lieven Maesschalck, maar dat hij ondertussen ook buiten mag trainen heeft een positief effect op zijn humeur", vertelt Pedro in de Concentra-kranten. "In het tussenseizoen zal hij terugkeren naar Venezuela om te revalideren. Eerst een weekje vakantie en daarna vooral op het strand zijn revalidatie voortzetten."

"Drama voor hele familie"

Pedro was erbij toen Ronald tegen Rupel Boom opnieuw door zijn knie ging. Wat dacht hij toen? "Ik hoopte dat het niet dezelfde blessure was als het die hij met Brugge tegen Genk opliep (gescheurde ligamenten, red.). Dat was een drama voor de hele familie, want in een fractie van een seconde stortte onze hele wereld in. Je moet weten dat als Ronald huilt de hele familie meehuilt."

Na zijn vorige blessure deed Vargas alles om er snel terug te staan. Te snel? "Waarschijnlijk wel", geeft Pedro toe. "Hij speelde zelfs met pijn. Anderlecht, maar ook Ronald, hebben de zaken willen forceren. Ronald wilde zo graag iets teruggeven om zijn blijk van waardering ten opzichte van Anderlecht te tonen."

"Ronald en Suarez achter Mbokani, dat geeft gensters"

Even was er sprake dat Vargas nog tijdens de play-offs zijn rentree zou maken. Dit blijkt echter niet realistisch. "Binnen de twee weken zou Ronald op het veld kunnen staan. Zonder conditie of wedstrijdritme welteverstaan. Maar hij is professioneel genoeg om te weten dat nu spelen de rest van zijn carrière zou kunnen schaden. Samen met Anderlecht nemen we binnenkort een beslissing, maar het staat nu al voor 99 procent vast dat de play-offs aan zijn neus voorbij zullen gaan."

Vader Vargas is wel rotsvast overtuigd dat het Anderlecht-publiek nog zal smullen van de talenten van zijn zoon. "Ik ben er trouwens van overtuigd dat Anderlecht een speler als Ronald mist op dat moment. Positioneer Ronald en Mati Suarez net achter Mbokani en dat zou gensters geven."

"Ronald zou niet aarden onder Daum"

Zondag speelt Anderlecht tegen Club Brugge, de ex-club van Vargas. Vader en zoon zullen er niet bij zijn. "Je moet het ook niet uitlokken hé. Gelukkig zijn de pesterijen op Facebook fel geminderd. Kijk, we gaan nog vaak wandelen en een hapje eten in Brugge. Maar daar stopt het. Een minderheid van het Brugse publiek roept nog steeds om wraak voor Ronalds transfer naar Anderlecht. Ik kan het voor een stuk begrijpen, want hij werd door veel mensen aanbeden in Brugge."

Tot slot komt Pedro nog even terug op Ronalds vertrek bij Club. "Als je alleen het financiële plaatje bekijkt, had Ronald ook bij Club Brugge kunnen blijven. Het verschil met zijn huidige contract bij Anderlecht is niet zo groot. Maar wat ik niet begrijp is dat het bestuur van Club Brugge nieuwe spelers haalde en hen hogere contracten gaf dan Ronald. Verdedigers, bankzitters en noem maar op. Op het eind was het zelfs geen kwestie van geld meer. Voor geen vijf miljoen had hij bijgetekend. Ronald is afgeknapt op de mentaliteit van het nieuwe bestuur."

Bron: Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.