Kouyaté: "Nerveus door de druk"

ZONDAG, 15 APRIL 2012, 11:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ook Cheikhou Kouyaté was onder de indruk van RC Genk gisteren. "Genk is tot nu toe de beste ploeg waartegen we in de play-offs hebben gespeeld", zei hij na afloop. De Senegalees toonde zich ook kritisch voor de eigen ploeg.


"Genk had niets te verliezen en heeft de beschikbare ruimte zeer goed gebruikt", aldus Kouyaté. "We hebben geprobeerd, maar niets lukte. Nochtans waren onze eerste twintig minuten goed. We stonden ook goed georganiseerd, maar die eerste goal sneed ons de benen af."

"En na de tweede goal waren we nergens meer. Tijdens de rust hebben we gezegd dat we moesten aanvallen. Dieu maakte de aansluitingstreffer, maar dan laten we die derde te gemakkelijk vallen. We waren te nerveus omdat we zoveel druk voelden. Ook van het publiek. Al is normaal dat zij veeleisend zijn."

De volgende twee duels, verplaatsingen naar Brugge en Genk, moeten nu tot een goed einde gebracht worden. "Het worden twee cruciale weken. Het zal niet makkelijk worden en dat zal zo zijn tot het einde", zo weet de verdediger.

Bron: Het Nieuwsblad, Voetbalkrant.com



anderlecht-online forum