Wasilewski kan spelen tegen Genk en Brugge

VRIJDAG, 13 APRIL 2012, 09:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Volgende week vrijdag buigt het beroepscomité zich over het beroep van Anderlecht in de zaak Wasilewski. Scheidsrechter Sam Loeman zal worden opgeroepen om de feiten te komen toelichten. De uitspraak volgt mogelijk al de dag zelf.


Het beroep van Anderlecht werkt opschortend en dus kan Wasilewski morgen spelen tegen Genk. Als er volgende vrijdag een uitspraak komt, dan gaat die in op maandag 23 april. Wasilewski kan dus ook spelen zondag 22 april tegen Club Brugge.

Voorzitter Joris Lievens is echter niet zeker dat er op de dag van de zitting al een uitspraak zal komen. "Pin mij daar niet op vast, want als ze afkomen met besluiten van 10 pagina's kunnen we misschien pas een week later tot een uitspraak komen", aldus Lievens in Het Laatste Nieuws.

"Is er op 20 april wel een uitspraak, dan kan die bestaan uit vrijspraak, strafvermindering, strafhandhaving of strafvermeerdering. Een eventuele straf zou de daaropvolgende maandag ingaan."

Evocatie

Als het beroepscomité een uitspraak doet die niet naar de zin van Anderlecht is, kan Anderlecht hiertegen in evocatie gaan. Dit werkt echter niet opschortend, waardoor Wasilewski geschorst is terwijl deze procedure loopt.

Loeman

Om vrijdag te oordelen, zal het beroepscomité ook scheidsrechter Sam Loeman oproepen. Hij zal worden geconfronteerd met de tv-beelden, de kern van de verdediging van Anderlecht. Volgens Loeman floot hij voor een andere overtreding dan de fase tussen Wasilewski en Delorgen, maar op de beelden is verder niets te zien.

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.