Kanu: "Kans gegrepen met beide handen"

DONDERDAG, 12 APRIL 2012, 10:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor het eerst sinds 21 augustus verscheen Kanu aan de aftrap van een competitiewedstrijd. De Braziliaan bekroonde een prima match met een doelpunt. "Hier heb ik hard voor gewerkt", glunderde Kanu na afloop.


De voorbije weken en maanden zat Kanu meer in de tribune na in de kern. Gedragsproblemen, zo viel hier en daar te horen. "Ik heb nooit aan mezelf getwijfeld”, zo vertelt hij nu. “Dat kwam omdat de trainer veel met me praatte. Hij gaf me vertrouwen. Zo wist ik dat mijn dag wel eens zou komen. In die zin waren de voorbije maanden niet zo dramatisch, ik ben altijd blijven hopen. Ik was vandaag trouwens enorm gefocust.”

"Maar voor momenten als deze sta ik er, om de ploeg te helpen als ze mij nodig heeft. Zelf wilde ik deze ene kans ook maar al te graag met beide handen grijpen, wat gelukt is. En, ik heb ervaring met toppers. Ik heb wel geen flauw idee of ik ook tegen Racing Genk zal mogen starten."

Jacobs: "Knop omgedraaid en geantwoord"

Kanu kreeg ook felicitatis van Ariël Jacobs voor zijn partij. "Het pleit voor Kanu dat hij zich weer in de ploeg heeft geknokt”, aldus zijn coach. “Hij heeft lang gesukkeld met ziekte en blessures, maar er was ook de ontgoocheling omdat hij niet veel speelde. Nu heeft hij de knop omgedraaid en geantwoord. Wie bij Anderlecht zijn kans krijgt, moet die grijpen. Ik heb hem niet weer bij de ploeg genomen. Dat heeft hij zelf afgedwongen.”

Bron: Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.