Jacobs: "Punt buitenshuis altijd goed"

ZATERDAG, 7 APRIL 2012, 15:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Gemengde gevoelens na afloop bij Ariël Jacobs. Over de mentaliteit van zijn spelers en het punt toonde hij zich tevreden, maar het gebrek aan doelkansen baarde wel zorgen. "We leden vooraan te veel balverlies."


"Als je de drie punten thuis pakt en je haalt een punt op verplaatsing, dan zit je normaal gezien aan een goeie marstabel. Op zich is er met een punt op Standard niks verkeerd, maar we blijven achter de feiten aanhollen door het puntenverlies thuis tegen KV Kortrijk", kijkt Jacobs nog even terug naar vorige week.

"Onze organisatie stond nu wel beter dan vorige week, maar balbezit blijft een probleem. Het uitvoetballen verliep minder stroef dan tegen Kortrijk, maar toen was er in feite geen uitvoetballen. Het moet zeker nog beter kunnen en worden. De balcirculatie was onvoldoende op de helft van de tegenpartij. Daar werden te vaak verkeerde keuzes gemaakt. We leden er te veel balverlies en kwamen zo niet tot kansen."

Buitenspel Kljestan

Matias Suarez kende gisteren niet zijn beste avond. Dit had tot gevolg dat Anderlecht vooraan onmondig was. "Als Messi minder draait, doet Barcelona dat ook. Ik durf wel te stellen dat Mati pijnvrij speelt, maar ik zal vooral blij zijn als zijn blessure niet verergert."

Ook de rest van het offensieve compartiment loopt niet over van goede vorm. Hoe wil Jacobs dit oplossen? "Vooraan hebben wij vooral spelers die grotendeels vanuit de intuïtie voetballen. Als dat wegvalt, valt er een groot stuk van je mogelijkheden weg. Ik kan alleen maar hopen dat het zo snel mogelijk tot beterschap komt."

Toch had Anderlecht kunnen scoren, maar Sacha Kljestan werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. "Ik heb de indruk dat ook de scheidsrechters wat nerveus zijn. Het is niet de eerste keer dat er onterecht voor buitenspel gefloten wordt. Dat was weer bepalend en dat mag ook eens gezegd worden."

Eerste basisplaats Jordan Lukaku

Toch was er ook positief nieuws gisteren. Jordan Lukaku stond voor het eerst in de basis en deed het zeker niet onaardig. "Ik ga niet zeggen dat hij onvoorbereid was, maar het had anders en beter gekund voor een jonge speler. Luikse grond is blijkbaar gezegend voor de Lukaku's, wan het was hier dat Romelu een paar jaar geleden mocht debuteren."

"Bij Jordan was er weinig merkbaar van 'track'. Hij maakte weinig verdedigende foutjes, op één of twee na. Er zijn details die hij misschien niet voldoende uitgebuit heeft, maar die ga ik niet verklappen. Ik ben vooral blij dat hij lef getoond heeft. Al was dat na de rust wat minder, vanwege de krampen."

Bron: Sporza.be, Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum