Standard vergeet Anderlecht dood te doen

ZATERDAG, 7 APRIL 2012, 11:42 - Garrincha

Anderlecht is er niet in geslaagd de wanprestatie tegen Kortrijk recht te zetten. Op Standard slaagde het er amper in een kans te creëren, maar ook de thuisploeg kon uit niet scoren. Na deze 0-0 kan Brugge morgen de leiding nemen.

Anderlecht begon aan de partij met Jordan Lukaku als rechtsback. Deschacht blesseerde zich tijdens de opwarming en zo kreeg de 17-jarige Lukaku zijn eerste basisplaats. In de eerste helft had hij het moeilijk met Batshuayi, maar na de pauze speelde hij zowel verdedigend als aanvallend stukken beter. In de slotminuten moest hij met krampen naar de kant.

Beide ploegen hadden na vorige week wat recht te zetten en dit leverde een vinnige start op. De eerste kansen waren voor Standard, maar Proto greep goed in op pogingen van Kanu en Gonzalez. De nervositeit zorgde echter ook voor drie snelle gele kaarten. De eerste kans van Anderlecht was een schot van Gillet dat door Bolat gekeerd werd. Kljestan ving de rebound op, maar werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Het doelpunt dat volgde ging dus niet door.

Het tweede deel van de eerste helft zakte de match als een pudding in elkaar, een voorbode voor de tweede helft. Anderlecht acteerde veel te zenuwachtig en kon aanvallend niks klaarmaken. Aan de overkant kreeg Standard wel kansen, maar gelukkig stond het vizier van de Luikse aanval niet goed afgesteld.

Pas zeven minuten voor tijd achtte Jacobs het tijd om in te grijpen en bracht hij Kanu voor Jovanovic, die onder een luid fluitconcert naar de kant ging. Vier minuten voor tijd kreeg Suarez nog een mogelijkheid, maar hij werd goed naar buiten gedreven door de verdediging waardoor zijn schot alle gevaar miste. Vlak ervoor ontsnapte Mbokani nog aan rood nadat hij al liggend trapte richting Pocognoli. Scheidsrechter Van De Velde zag niks, waardoor deze actie nog een gevolg kan krijgen.