Jovanovic: "Naar Luik om te winnen"

VRIJDAG, 6 APRIL 2012, 08:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Milan Jovanovic trekt straks met Anderlecht naar zijn Standard. Het Belang van Limburg sprak met hem en Jovanovic was helemaal zijn zelfzekere zelf. "Alleen pech, blessures of slechte scheidsrechters kunnen ons de titel afpakken."


Over zijn persoonlijke prestaties

"Ik ben heel blij met mijn seizoen tot dusver. Oké, ik scoor niet zo veel, maar statistieken zijn als een bikini. Je ziet veel maar niet alles. Ik speel nu als linkermiddenvelder in een 4-5-1-systeem. Mijn startpositie is doorgaans op 40 tot zelfs 70 meter van het doel. Dat maakt het zoveel moeilijker om in de zestien te komen."

"Ik ben kritisch genoeg voor mezelf om te weten wanneer ik goed of slecht was. Als ik slecht speel, ben ik de eerste om dat toe te geven. Maar ondanks het feit dat ik niet vaak scoor, heb ik een grote impact op dit Anderlecht. Geloof me maar."

Over de titelkansen

"Ik ben naar hier gekomen om kampioen te worden en pas als dat gelukt is, zal ik tevreden terugkijken op het seizoen. Alleen pech, blessures of slechte scheidsrechters kunnen ons de titel afpakken. Volgens mij is Club Brugge onze enige concurrent. Daum heeft Club veel bijgebracht. De rest moet van te ver terugkomen."

Over Standard

"Tijdens de vorige match in Luik hebben de supporters alles gedaan om me uit evenwicht te brengen, maar ik heb mijn emoties onder controle kunnen houden. Ik vond het alleen jammer dat ze vooral mij viseerden en niet Mbokani. Ik weet niet of dat correct is. Maar toen ik vervangen werd, heb ik ook voor het publiek van Standard geapplaudisseerd en dat zal ik opnieuw doen."

"Maar ik ga straks naar Sclessin om te winnen. Niet om de Standardfans een plezier te doen. Ik hou van Standard en zijn supporters en ik hoop van harte dat ze als tweede zullen eindigen en aan de Champions League mogen deelnemen."

Over Ariël Jacobs

"De trainer is een heel vriendelijke, respectvolle man en bovenal een
professional. Hij past perfect in het systeem van Anderlecht. Structuur is hier heel belangrijk. Je moet hier in de organisatie passen en voor Ariël is dat het geval. Als ik soms eens een klapje in zijn gezicht geef, is dat een soort van refex om hem een beetje op te vrolijken omdat hij altijd zo serieus op de bank zit. Voor de buitenwereld lijkt het misschien niet zo, maar Jacobs is een erg warme man."

Over Matias Suarez

"Matias en ik zijn andere spelers, maar allebei erg snel en complementair. We voelen elkaar aan. Eén moment is genoeg om met zijn tweetjes het verschil te maken. Ik heb hem aangeraden om zeker niet naar Liverpool te gaan. Ik heb hem gezegd naar Italië te trekken. Het leven daar zal hem zeker bevallen. Een club als Juventus is iets voor hem."

Over zijn eigen transfer naar Liverpool

"Ik was met D’Onofrio ook bij AC Milan gaan kijken, maar tegen de zin van Luciano koos ik voor Liverpool. Ik liet me overtuigen door trainer Benitez. Maar toen ik na het WK aankwam, was de hele technische staf vervangen en kreeg ik nooit echt mijn kans. Ik huilde elke dag in Engeland. Alleen in Londen is het leuk wonen. Voor de rest is er in Engeland niets te beleven. Als je dat vergelijkt met de levenskwaliteit in Waterloo waar ik nu woon."

"Bij een transfer moet je het geluk hebben dat je voor de goede plaats op het goede moment kiest. Kijk maar naar Torres. Hij ruilde als topschutter Liverpool voor Chelsea en trapte sindsdien geen deuk meer in een botervlootje. Net hetzelfde voor Lukaku. Als hij naar Arsenal was gegaan en niet naar Chelsea, dan zou hij nu spelen bij de Gunners. Daar ben ik zeker van.”

Bron: Het Belang van Limburg



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.