"Biglia beseft dat team en hij ondermaats waren"

DONDERDAG, 5 APRIL 2012, 20:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Op zijn persconferentie vanmiddag kon Ariël Jacobs niet anders dan nog eens terugkomen op de partij van vorige zondag. "Iedereen beseft dat wat we toen lieten zien erg slecht was. De kritiek die volgde, was terecht", aldus Jacobs.


"Nochtans was eerder op de week niets om aan te tonen dat het zo zou lopen. We trainden goed, zelfs de opwarming voor de match verliep voorspoedig. Maar tijdens de wedstrijd beleven te veel spelers individueel onder niveau. En automatisch krijgt dan ook het collectief een serieuze knauw", gaf de Jacobs vanmiddag zijn visie op de feiten. "Kortrijk heeft het punt dat ze hier pakten, niet gestolen, de fout lag enkel en alleen bij ons. En dat besef is er."

Biglia

Ook Lucas Biglia kreeg na zondag de nodige kritiek te slikken. "Het is normaal dat hij tijd nodig gehad heeft om terug te komen na zijn operatie", verdedigt Jacobs zijn aanvoerder en spelmaker. "Maar de laatste weken - zelfs tijdens mindere wedstrijden - vond ik dat hij aan het groeien was en dan kan je alleen maar hopen dat de prestatie tegen KVK een onvoorziene tegenvaller was.

"Toen ik hem na de persconferentie zondag in de kleedkamer zag, was Lucas enorm aangeslagen. Het is een echte prof en hij beseft heel goed dat zijn prestatie ondermaats was en we als groep ver onder de verwachtingen bleven."

Twee gewonde dieren

Morgen tegen Standard is het dus niet van 'mogen', maar van 'moeten'. "Als sportman en als mens wil je revanche en op Sclessin gaan we net als altijd voor de drie punten. Maar dat zullen de Rouches ook willen na hun 3-0-nederlaag op Gent. Vrijdag zullen in Luik twee gewonde beesten tegenover elkaar staan", besluit Jacobs.

Bron: RSCA.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.