Steegen: "Rustig nadenken over beroep"

DONDERDAG, 5 APRIL 2012, 14:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws leggen advocaat Daniel Spreutels en woordvoerder David Steegen vandaag uit waarom Anderlecht nog niet in beroep is gegaan tegen de straf van Marcin Wasilewski. "We laten ons niet opjagen."


Hoewel Anderlecht zes werkdagen tijd heeft om te beslissen, liet de club aanvankelijk weten al gisteren de knoop te zullen doorhakken. De club liet echter weten de beslissing nog wat uit te stellen. Strategische zet? Mogelijk. Door later in beroep te gaan kan de procedure zo gerokken worden dat Wasilewski nog langer kan blijven spelen. Al ontkent Anderlecht dat dit de reden is.

"De sportieve zaken zijn nu precairder dan de juridische zaken", aldus advocaat Daniel Spreutels in Het Nieuwsblad. "We weten dat de zaak met argusogen wordt gevolgd, maar we hebben zes dagen de tijd om eventueel in beroep te gaan. Dat zo'n beroep opschortend werkt en Wasilewski zo langer zou kunnen spelen is daarin geen doorslaggevend argument."

"We laten ons niet opjagen. We gaan hier heel rustig over nadenken", vult David Steegen aan in Het Laatste Nieuws. "We gaan meerdere parameters onderzoeken, zoals het imago van de speler en de club, de rechtvaardigheid van de beslissing en de procedure. Ons lijkt het reglement niet nageleefd. Eén ding staat vast: we laten Wasilewski niet vallen."

Tot en met volgende donderdag heeft Anderlecht tijd om beroep aan te tekenen tegen de schorsing van vier wedstrijden effectief en twee voorwaardelijk die Wasilewski kreeg voor zijn elleboogstoot tegen Peter Delorge. Of Anderlecht zo lang zal wachten, wilde Steegen niet zeggen0 "Om het met een boutade te zeggen: mogelijk doen we dat een minuut voor het einde van de zesde werkdag."



anderlecht-online forum