Isci: "Anderlecht is het summum"

DONDERDAG, 5 APRIL 2012, 08:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Sefa Isci (16 jaar) verhuist deze zomer een groot talent van AA Gent naar Anderlecht. "Gent deed me ook een voorstel, maar ik koos voor een nieuwe uitdaging na negen mooie jaren bij de Buffalo's", zegt Isci in Het Nieuwsblad.


"Eigenlijk contacteerde Anderlecht me twee jaar geleden al eens. Toen wilde ik echter niet meewerken aan een overgang, maar nu ze opnieuw contact zochten, lagen de kaarten toch enigszins anders", aldus Isci. "Ik heb ook nog met Gent gesproken en de club heeft een tegenvoorstel geformuleerd dat sportief nauwelijks moest onderdoen voor dat van Anderlecht."

De verleiding is groot om dan te denken dat Isci omwille van het financiële aspect voor Anderlecht koos. Klopt niet, zo benadrukt hij. "Ik behoor niet tot die categorie jeugdspelers die gigantische sommen vragen aan tekengeld. Anderlecht blijft dan ook een grote club met een prachtig palmares. Bovendien beschikken ze over een fantastisch complex in Neerpede en tellen hun jeugdteams heel wat toppers. In zo'n omgeving kunnen voetballen, is dan ook het summum."

Profcontract voor drie jaar

Bij Anderlecht verwachten ze veel van de Belgische jeugdinternational met Turkse roots. "Ik tekende een profcontract voor drie seizoenen en ik kreeg al de toezegging dat ik volgend seizoen bij de U19 uitkom. Het zal zeker wel even aanpassen worden, maar na enkele maanden wil ik toch volledig ingeburgerd zijn."

"Ik speel het liefst als centrale verdediger, maar ik kan ook wel uit de voeten als verdedigende middenvelder. Ik kijk vooral uit naar de internationale toptoernooien waar Anderlecht vaak aan meedoet. Stiekem hoop ik natuurlijk op termijn het eerste elftal te halen, maar ondertussen blijven ook mijn studies belangrijk."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.