Wasilewski: Anderlecht vraagt vrijspraak

DINSDAG, 3 APRIL 2012, 18:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht-advocaat Daniel Spreutels heeft voor het Sportcomité de vrijspraak van Marcin Wasilewski bepleit. Volgens hem kan de Pool niet veroordeeld worden omdat scheidsrechter Loeman de fase al beoordelde.


"Deze zaak is interessant omdat ze gaat over ethiek", aldus Spreutels in zijn betoog. "Je wil altijd meer ethiek, maar in dit geval zou je de ethiek schenden door Wasilewski te schorsen."

"De verklaringen van meneer Loeman zijn erg fantasievol. In zijn verslag zegt hij te hebben gefloten voor een contact tussen Mbokani en Euvrard, maar in de media vertelde hij dat hij floot voor truitje-trek en duwen aan de tweede paal", maakte Spreutels zijn punt. "De beelden zijn echter duidelijk: er is niemand aan de tweede paal en er is geen contact tussen Mbokani en Euvrard."

Spreutels is dus van mening dat Loeman wel degelijk de fase met Wasilewski beoordeelde en het reglement zegt dat in dat geval er niet gestraft kan worden op basis van tv-beelden. "We kunnen Wasilewski in dit geval dus niet vervolgen. Ik vraag u dan ook niet medeplichtig te zijn aan een overtreding van het reglement."

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.