"De nul houden en dan kan één kans het verschil maken"

ZONDAG, 14 AUGUSTUS 2022, 22:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de ruime 0-3-zege op STVV stond doelman en aanvoerder Hendrik Van Crombrugge tevreden de pers te woord. "Natuurlijk kunnen er nog veel dingen beter, maar nu mogen we even genieten. Vanaf maandag gaat de focus dan op Young Boys Bern", zo vertelde hij.

Van Crombrugge en zijn defensie hielden voor de vijfde keer in zes wedstrijden de nul. "Onze organisatie stond weer op punt en we gaven amper kansen weg", aldus de doelman. "Dat is een groot voordeel. Als je de nul kan houden, moet je gewoon rustig blijven en dan kan één kans het verschil maken."

De doelman merkte ook op dat zijn maats goed de ruimte tussen de linies vonden. "Zo konden we vlot Refaelov en Verschaeren bereiken en creëerde we enkele kansen. We wisten dat STVV na de rust (toen het 0-2 stond, red.) zou komen, maar we bleven rustig. Na een goede tegenaanval maakten we de 0-3 en was de match gespeeld."

Vanaf morgen focust Anderlecht zich op Young Boys. Een match van erg groot belang, weet Van Crombrugge, en ook op kunstgras. "Blijkbaar ligt hun grasmat er slechter bij dan hier. We willen beter doen dan vorig seizoen, toen we eruit gingen tegen Vitesse."



anderlecht-online forum