Anderlecht pakt volle buit in oven

ZONDAG, 14 AUGUSTUS 2022, 15:35 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een knappe 0-3 zege geboekt op het veld van STVV. Belangrijke punten gezien de enorme hitte en de traditioneel lastige verplaatsing naar Stayen. Anderlecht klom in de slotfase van een goede eerste helft op 0-2 via Refaelov en Silva. Na rust gaf STVV het zeker niet op, maar via een perfecte counter maakte Raman de klus af. Voor STVV was dit het eerste verlies sinds januari.

Onder een loden hitte van 42°C werden vanmiddag twee drankpauzes per helft ingelast. De wedstrijd begon evenwichtig, Van Crombrugge moest snel ingrijpen op een rebound na tien minuten, nadat hij een schot niet had kunnen klemmen. Daarna begon Anderlecht stilaan de wedstrijd over te nemen. Stroeykens werd goed diep gestuurd door Murillo, maar Schmidt stak er een hand voor. Verschaeren trapte te centraal en in minuut 34 raakte Silva's kopbal de verste paal.

In het slot van de eerste helft werd Anderlecht toch beloond. Na een een-twee tussen Amuzu en Stroeykens belandde de bal bij Refaelov die de 0-1 kon intikken. In de toegevoegde tijd drong Anderlecht opnieuw aan. Trebel zette opnieuw voor na een kortgenomen corner en Fabio Silva kopte knap de 0-2 binnen. Een verdiende voorsprong na een meer dan degelijke eerste helft, zeker gezien de hoge temperaturen.

Vijf minuten na rust stond Van Crombrugge paraat toen Al-Dakhil centraal op doel kon trappen op hoekschop. Daarna was er een fase waarin Silva flink werd vastgehouden, maar Laforge vond het geen fout. Van Crombrugge duwde een schot in hoekschop. Anderlecht had het na rust niet altijd even makkelijk met STVV.

Maar in minuut 73 sloeg Anderlecht nogmaals toe. Silva ging aan de haal met de bal en bediende de ingevallen Raman die genadeloos uithaalde en de 0-3 scoorde. Toch gaf STVV nog niet alle hoop op. Van Crombrugge moest weer opletten toen Bruno het in korte hoek probeerde. In de slotfase kreeg Anderlecht veel ruimte, maar Murillo liet het na om nog een keer te scoren.

Drie belangrijke punten op Stayen, waar Paars-wit het niet altijd makkelijk heeft. Refaelov en Silva waren opnieuw de speerpunten van het elftal, maar Stroeykens en Amuzu lieten zich ook gelden. Anderlecht kan zich nu opmaken voor een dubbele confrontatie tegen Young Boys Bern. De competitiewedstrijd tegen Gent is uitgesteld tot 1 september.