Vecht Anderlecht schorsing Wasilewski aan?

DINSDAG, 3 APRIL 2012, 09:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vanmiddag om 14.20 uur moet Marcin Wasilewski zich voor het Sportcomité verantwoorden voor zijn elleboogstoot tegen Peter Delorge. Mogelijk wacht hem een zware sanctie, al is het afwachten hoe Anderlecht de zaak zal aanpakken.


Het Anderlecht-bestuur bestempelde de actie van Wasilewski meteen als onaanvaardbaar en gaf hem een boete van 4.000 euro. Herman Van Holsbeeck gaf ook al aan dat de club een schorsing zou aanvaarden “als de straf in verhouding is tot hetgeen Wasilewski deed”.

Hoe dan ook is het afwachten met welke strategie Anderlecht straks naar het Sportcomité trekt. Buigt men deemoedig het hoofd en aanvaardt men de sanctie of maakt men gebruik van de verwarrende verklaringen van scheidsrechter Sam Loeman. Die verklaarde de elleboog van Wasilewski niet gezien te hebben. Hij beweert gefloten te hebben voor een andere overtreding, maar op de beelden is hoegenaamd geen ander contact te zien. Het is enkel indien Loeman de fase met Wasilewski en Delorge niet zag en beoordeeld heeft, dat hij nu geschorst kan worden op basis van tv-beelden.

Wasilewski zal vanmiddag na de zitting meteen zijn straf kennen. Er kan nog beroep worden aangetekend.

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, La Dernière Heure.



anderlecht-online forum