"Beoordeel mij op prestaties van mijn keepers"

DINSDAG, 3 APRIL 2012, 09:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Filip De Wilde stopt na dit seizoen als keeperstrainer bij Anderlecht. In de kranten legt hij uit waarom. "Zaterdag kreeg ik plots te horen dat ze willen wachten tot na de play-offs. Dit is geen blijk van vertrouwen."


"Het had er de schijn van dat het deze week nog in orde zou komen", zegt De Wilde. "Maar zaterdag kreeg ik plots te horen dat ze wilden wachten tot na de play-offs. Dan maak ik liever een andere keuze. Beter zo dan dat ik afwacht tot ik over zes weken misschien toch geen nieuw contract krijg."

"Ik heb vijf jaar bij Anderlecht gewerkt, ze weten hoe ik werk. Als ze dan zeggen dat ze dat niet hard kunnen maken als er straks een nieuwe trainer komt, dan stop ik beter. Ik vind dat ze mij moeten beoordelen op basis van de prestaties van mijn doelmannen. Op dat vlak kunnen ze mij niets verwijten, als je ziet hoe Proto aan het spelen is. Dat is in eerste instantie de verdienste van Silvio, maar ik zal daar toch ook wel een beetje mee te maken gehad hebben."

Nog geen aanbiedingen

Wat de toekomst brengt voor De Wilde, weet hij nog niet. "Al weet ik dat het moeilijk zal zijn om op hetzelfde niveau van Anderlecht als keeperstrainer aan de bak te komen. Ik verlaat een hele mooie club", aldus de Oost-Vlaming. "Ik neem nu een risico want ik heb geen andere aanbieding."

"Ik heb mijn Pro License en mijn boekhoudersdiploma en ik spreek verscheidene talen. Dat zijn genoeg troeven om in het voetbal te blijven. Eventueel als hoofdtrainer, eventueel in tweede klasse, liefst zo professioneel mogelijk."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.