Wolves-coach: "Blij dat Fabio nog steeds onze speler is"

VRIJDAG, 12 AUGUSTUS 2022, 12:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vier doelpunten in vijf wedstrijden. Niet alleen bij Anderlecht wrijven ze zich in de handen, ook Wolverhampton ziet het graag gebeuren. De Premier League club volgt de verrichtingen van hun huurling Fabio Silva op de voet. "Hopelijk kan hij groeien en volgend seizoen belangrijk voor ons worden."

Twee jaar geleden betaalde Wolverhampton 35 miljoen pond, zo'n 40 miljoen euro, voor Silva. "Soms moet je moedige beslissingen nemen", vertelt Wolves-coach Bruno Lage daar vandaag over. "Het doel is om de beste spelers te halen. Vertel me eens welke goede speler van 21, 22 of 23 jaar oud je kan kopen voor 10 of 15 miljoen pond? Soms moet je 50 of 60 miljoen pond betalen."

"Daarom moeten we ze vinden wanneer ze nog jong zijn, hen halen en dan de kans geven om te groeien", aldus Lage. "Als ze verbeteren, maar meer tijd nodig hebben, moeten we hen soms uitlenen. Dat is nu het geval met Fabio. Ik hoop dat hij dezelfde weg aflegt als Morgan Gibbs-White. We verhuurden hem een half jaar aan Swansea en daarna een seizoen aan Sheffield United. Nu op zijn 22e is hij een topspeler."

"Andere omgeving kan soms helpen om te groeien"

Lage hoopt dat Silva na een jaar Anderlecht klaar is voor het grote werk bij Wolverhampton. "Vorig jaar scoorde hij geen enkel doelpunt, nu al vier. Het gaat erom de beste omgeving te vinden om te blijven groeien, gelukkig te zijn en doelpunten te maken. Soms kan een andere omgeving daarbij helpen. Fabio vertrok, maar verlengde zijn contract. Hij is nog steeds onze speler en daar zijn we blij om."

"Dus hopelijk kunnen we op het einde van het seizoen vaststellen dat hij hetzelfde traject als Gibbs-White heeft afgelegd. Hij vertrok, werd beter en is nu een belangrijke speler voor mij en het team. Dat willen we met Fabio ook bereiken."



anderlecht-online forum