Anderlecht start play-offs met zoutloze draw

ZONDAG, 1 APRIL 2012, 20:17 - Garrincha

In zijn eerste match van de play-offs raakte Anderlecht thuis tegen KV Kortrijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Hierdoor nadert Club Brugge in de stand tot amper één punt. Vrijdag moet Anderlecht zich herpakken tegen Standard.

De voetbalavond startte feestelijk in het Astridpark met de overhandiging van de Gouden Schoen aan Matias Suarez. De Argentijn was ook fit genoeg bevonden om te starten. De feestelijkheden inspireerden echter niet tot goed voetbal. Anderlecht begon slap aan de partij en het was Kortrijk dat voor het eerste gevaar en eerste doelpunt zorgde.

De jonge Dejaeghere, die wel buitenspel stond, kreeg op het kwartier de bal toegespeeld, legde terug op Monrose. De Fransman ontdeed zich van Kljestan en opende de score met een mooi schot. Ook na dit doelpunt bleef Anderlecht aanmodderen en hield Kortrijk de match stevig in handen. Paars-wit kwam zelfs goed weg wanneer Monrose alleen voor Proto de bal over doel knalde.

Pas vijf minuten voor de rust zorgde de thuisploeg voor zijn eerste gevaar. Suarez knalde op Van Hout en zowel Gillet als Wasilewski slaagden er niet in een vrije trap van Biglia in doel te verwerken. Anderlecht ging dus rusten met een 0-1 achterstand en onder een striemend fluitconcert van de eigen aanhang.

Blijkbaar had Ariël Jacobs tijdens de rust zijn elftal stevig de levieten gelezen want Anderlecht begon vinniger aan de tweede helft. Tot grote kansen leidde dit niet, maar iets voorbij het uur profiteerde Suarez van balverlies van Tambe om Mbokani weg te sturen en de Congolees faalde niet: 1-1.

Na dit doelpunt leek het er even op dat Anderlecht op en over Kortrijk zou gaan, maar dit gebeurde niet. Vlot voetbal kwam er wel, maar echte kansen bleven uit. Jovanovic bakte er opnieuw niet veel van en werd vervangen door Kabangu. Ook Canesin en De Sutter werden nog tevergeefs in de strijd gegooid.

In de laatste minuut van de extra tijd ontsnapte Anderlecht nog aan de nederlaag wanneer Messoudi oog in oog met Proto pal op de doelman trapte. Aan de overkant kopte Juhasz de allerlaatste kans nipt naast.

Door dit gelijkspel ziet Anderlecht Club Brugge naderen tot op één punt. Als het kampioen wil spelen, moet paars-wit zich dringend herpakken en beter gaan spelen. Te beginnen nu vrijdag in de uitwedstrijd tegen Standard.