Anderlecht telt Paide voor de rust al uit

DONDERDAG, 4 AUGUSTUS 2022, 19:07 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn heenwedstrijd in de derde voorronde van de Conference League tegen Paide Linnameeskond met 0-2 gewonnen. Lior Refaelov en Fabio Silva, op assist van Refaelov, zorgden voor de doelpunten.

In het eerste kwartier trok de thuisploeg zich vooral terug maar kon het toch één keer serieus dreigen. Hoedt bracht echter redding. Na dik tien minuten bracht Refaelov de bezoekers op voorsprong na een voorzet van Amuzu. Bekijk hier het doelpunt.

Tussen minuut 15 en 30 hield paars wit eenvoudig controle over de partij. Het vuur bij de thuisploeg leek na de goal wat geblust en Anderlecht dreigde via een schot van Hoedt en een goed gemikte poging van Silva die net naast ging. Het tempo ligt echter niet bijzonder hoog.

Ook het laatste kwartier van de eerste helft komt Anderlecht makkelijk door. Verschaeren had een goeie kans op het half uur maar zijn schot werd nog gedevieerd. De 0-2 kwam er uiteindelijk toch, vijf minuten voor half time. Silva werd knap diep gestuurd en werkte beheerst af. Bekijk hier het doelpunt.

Na de rust leek de thuisploeg met vernieuwde moed uit de kleedkamers te zijn gekomen. Toch kon paars wit weer makkelijk zijn wil opdringen. Echt grote kansen kwamen er niet van. Integendeel, Paide versierde één grote kans, maar Van Crombrugge dook eerst op de bal.

Tussen minuut 60 en 75 kabbelt de match rustig verder. El Hadj heeft rond minuut 60 nog de beste kans met een schot net naast. Paide probeert daarna wel de forcing te voeren, maar zonder echt grote kansen af te dwingen. Met een verdedigende actie loopt Arnstad wel op een geel karton. Trebel, Kana en Raman maken op minuut 70 hun opwachting. Voor Murillo, Verschueren en Arnstad zit de match erop.

Ook in het laatste kwartier kabbelt de partij rustig verder. De ingevallen Esposito had nog een derde goal moeten binnen duwen maar zijn schot was net op de goede hoogte voor de keeper. In de daarop volgende fase volgende nog een heet standje voor doel maar paars wit kon de bal net niet binnen frommelen. De match eindigde zo op 0-2.