Officieel: Anderlecht huurt Esposito met aankoopoptie

MAANDAG, 4 JULI 2022, 13:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht heeft zonet de transfer van Sebastiano Esposito officieel bekendgemaakt. Paars-wit huurt de 20-jarige aanvaller van Inter Milaan en heeft ook een optie tot aankoop. "De kwaliteiten van Sebastiano komen goed overeenk met het DNA van Anderlecht", zegt CEO Peter Verbeke.

De transfer van Esposito hing al een tijdje in de lucht. Het is door de overgang van Romelu Lukaku van Chelsea naar Inter dat deze laatste wilde wachten met de bekendmaking van de uitleenbeurt van Esposito.

"Sebastiano is een jonge spits met een groot potentieel", zegt Verbeke. "Hij beschikt over een groot technisch vermogen, is intelligent, denkt snel en kan zowel scoren als laten scoren. Hij is sterk in de combinatie en kan ook zelf iets creëren. Allemaal kwaliteiten die goed matchen met het DNA van Anderlecht.”

"Alleen maar goede dingen gehoord over Anderlecht"

"Ik kijk er erg naar uit om dit seizoen voor Anderlecht te spelen", zegt Esposito in een eerste reactie. "Ik heb alleen maar goede dingen gehoord over deze club en de manier waarop ze erin slagen om jonge vooruitzichten te ontwikkelen. Ik ben ook blij dat ik vroeg in de voorbereiding bij de groep kan aansluiten, op die manier kunnen we ons samen klaarstomen voor de start van het seizoen."

Op haar website schrijft Inter dat het een terugkoopoptie heeft. Over de hoogte van de aankoopoptie communiceren de clubs niet. Volgens Italiaanse media bedraagt die 10 miljoen euro. Inter zou ook een terugkoopoptie hebben van 11,5 miljoen euro. 
 Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum