Anderlecht boekt ruime zege (video)

ZATERDAG, 2 JULI 2022, 16:50 - TCV

WEDSTRIJDEN Na de nipte nederlaag tegen STVV vorige week, heeft Anderlecht nu met ruime cijfers gewonnen van Roda JC. De club uit de eerste divisie uit Nederland werd in Neerpede met 6-0 huiswaarts gestuurd.

Anderlecht speelde opnieuw in een 3-5-2 opstelling met Trebel en nieuwkomer Abdulrazak Ishaq als opvallende nieuwe namen. Yari Verschaeren nam de eerste drie doelpunten voor zijn rekening, daarna zorgden een eigen doelpunt en twee doelpunten van Colassin voor de eindstand. Zowel Verschaeren als Colassin scoorden eenmaal vanop de stip.

Bij Rode deden enkele bekende namen mee. Jamie Yayi Mpie en Mohamed Amissi speelden in de jeugd voor Anderlecht. Benjamin Bouchouari is de neef van Anderlecht-speler Mohammed. Jamil Takidine is de broer van Ilias, speler bij de U21 van Anderlecht. En Xian Emmers is de zoon van voormalig Anderlecht-middenvelder Marc.

Score: 6-0
Doelpunten: 15' Verschaeren (1-0), 30' Verschaeren (2-0), 47' Verschaeren (3-0, pen.), 50' Lambrix (4-0, own), 68' Colassin (5-0), 88' Colassin (6-0, pen)

Anderlecht eerste helft: Van Crombrugge, Sardella, Hoedt, Delcroix, Ishaq, Trebel, Verschaeren, Ait El  Hadj, Amuzu, Refaelov, Raman
Anderlecht tweede helft: Verbruggen), Debast, Hoedt (74' Bouchouari), Delcroix (74' Dauda), Kan), Ishaq (74' Angulo), Verschaeren (66' Cullen), Ait El Hadj (66' Olsson), Mykhaylichenko, Refaelov (66' Bundu), Raman (66' Colassin)

Roda JC: De Boer  (46' Hamers), Reith (58' Takidine), Barak (68' Van der Ven), Joppen (58' Ouaissa), Limbombe (58' Amissi), Vossebelt, Vente (46' Yayi Mpie), Lambrix, Emmers (58' Emmers), Schmitt (58' Sieben), Bouchouari (58' Buffonge)

Gele kaarten: 13' Schmitt