19-jarige Diallo opnieuw gelinkt aan Anderlecht

DONDERDAG, 23 JUNI 2022, 13:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS De Franse website Footmercato noemt Anderlecht als één van de (vele) clubs die de situatie van Samba Diallo bij Dinamo Kiev van erg nabij in de gaten houden. Diallo is een 19-jarige Senegalees. Door de oorlogssituatie is een vertrek niet uit te sluiten.

Door de oorlog zal er ook komend seizoen zo goed als zeker niet gevoetbald worden in Oekraïne. Spelers van Oekraïnse clubs kunnen, net als de laatste maanden van vorig seizoen, tijdelijk elders aan de slag. Volgens Footmercato heeft Diallo twee opties: met Dinamo Kiev een definitieve transfer overeenkomen voor het einde van de maand of een aanvraag indienen om tussen 1 juli van dit jaar en 30 juni van volgend jaar elders te spelen.

Heel wat clubs zouden het dossier angstvallig volgen, zo klinkt het. De namen van Marseille, Lyon, Monaco, AC Milan, Leipzig, Borussia Dortmund, Club Brugge, Barcelona, Bayern München en Anderlecht vallen. 

Diallo stond anderhalf jaar geleden, toen hij nog voor een Senegalese academie speelde, al in de belangstelling van Anderlecht. In de zomer van 2021 tekende hij echter een vijfjarig contract bij Dinamo Kiev. Hij debuteerde nog niet in de hoofdmacht, maar in de Youth League scoorde de linkse winger vorig seizoen vijf keer in acht duels.

Bron: Footmercatoanderlecht-online forum