Anderlecht makkelijk voorbij Cercle

MAANDAG, 5 MAART 2012, 00:54 - Skyhawk

Anderlecht klopte zondagavond Cercle Brugge met 4-0. Paars-wit overspeelde de Bruggelingen, maar moest tot de tweede helft wachten om de score te openen. Anderlecht behoudt zo 8 punten voorsprong op Club Brugge.

Anderlecht begon met vertrouwen en drukte Cercle meteen achteruit. De Bruggelingen konden in de eerste helft geen enkele kans versieren en limiteerde zich tot verdedigen met man en macht. Toch kon de thuisploeg niet scoren in de eerste helft. Doelman Coppens had een paar reddingen in huis, Jovanovic miste voor open goal en Mbokani kreeg geen penalty toen hij in het zestienmetergebied werd neergelegd. Toch maakte paars-wit het zichzelf ook moeilijk. De Brusselaars zochten niet steeds de simpelste oplossing en kreeg de bal niet in doel...

De tweede helft bracht meer van hetzelfde. Cercle was onmondig en Anderlecht drong aan. Toch kwam het pas tot scoren toen Jovanovic gehaakt werd en de bal deze keer wel op de stip ging. Gillet trapte nonchalant en Coppens redde. De rebound, van diezelfde Gillet, ging echter wel binnen.

De 2-0 viel op een nieuwe strafschop. Kljestan's schot werd gestopt, Suarez reageerde echter sneller dan de bezoekende verdediging en werd neer gelegd. Mbokani zette de strafschop koeltjes om. Twee minuten later scoorde de Congolees opnieuw. Jovanovic zette een aanval op vanuit het centrum, opende goed voor Suarez die Mbokani aan de tweede paal vond: 3-0. De laatste goal viel toen Kabangu kon binnen duwen op een rebound.

De score wijzigde niet meer, hoewel de thuisploeg nog verschillende andere goede kansen kreeg. Deschacht viel nog geblesseerd uit en op die manier eindigde Anderlecht met tien omdat de drie wissels opgebruikt waren.