Kompany spuit mist over zijn toekomst

MAANDAG, 23 MEI 2022, 08:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Is Vincent Kompany volgend seizoen nog coach van Anderlecht? Toen hij na de wedstrijd tegen Club Brugge hierover vragen kreeg, antwoordde hij alvast niet met 'ja'. Hij ontweek de vraag. "Ik heb nog een contract voor twee jaar en ga samenzitten met het bestuur", zo klonk het.

"Zoals elk jaar gaan we een analyse maken", vertelde Kompany. "We bekijken wat de doelen zijn en of die haalbaar zijn. Ik ben ook maar een werknemer en de werkgever heeft het laatste woord. De financiële situatie van de club maakt het voor een coach niet gemakkelijk."

De vraag is of de ambities van het bestuur gelijklopen met de mogelijkheden die Kompany ziet. "Roepen over prijzen is één ding, ze pakken iets anders. In Belgë pakt Club de titels, in Duitsland Bayer, in Oostenrijk Red Bull Salzburg. Wat hebben die clubs gemeen: geld. De kloof is momenteel groot, maar we zijn elke keer competitief. Dat is mooi voor onze supporters, maar ik weet ook dat zij titels willen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.